Energiahoito

Mitä energiahoito on?

Energiahoito on laaja käsite. Energiahoidoksi voidaan laskea hyvin monia eri hoitomuotoja sen perusteella minkä toimintamekanismin kautta hoito vaikuttaa. Energiahoidoilla viitataan yleensä tekniikoihin, missä hoitovaikutus saadaan kiinalaisen lääketieteen määrittelemän ns. ihmisen energiajärjestelmän kautta.

Muutamia tunnettuja energiahoitomuotoja ovat mm: Reiki, Quantum Touch, Pranic Healing, Healing Touch. Energiahoidoksi voidaan laskea myös esim. homeopatia, sillä sen vaikutus ei perustu kemialliseen vaikutukseen kuten lääkkeillä, vaan sillä vaikutetaan ihmiseen energiajärjestelmän kautta.

Koska energiahoitotekniikoita on hyvin monenlaisia ja jokainen hoitaja on erilainen kannattaa käydä useammassa eri energiahoidossa jos ensimmäinen hoitaja ei vielä saa aikaan haluttuja tuloksia.

Hyvien hoitotulosten saaminen riippuu jonkin verran käytetystä tekniikasta mutta sitäkin tarkeämpää on hoitajan kokemus ja ammattitaito. Energiahoitotekniikka itsessään on vain työkalu, se miten ja mihin tuo tekniikka kohdistetaan, määrittää hyvin pitkälle sen, millainen hoitotulos saavutetaan. Katso alta video: Mitä energia hoito on?

Onko energiahoitojen tehosta
tieteellistä näyttöä?

Vastoin yleisiä käsityksiä energiahoitoja ja niiden vaikutuksia on tutkittu tieteellisesti tarkkaan valvotuissa olosuhteissa joissa on saatu suorastaan hämmästyttävää näyttöä energiahoitojen vaikutuksista.

Käy tutustumassa tutkimuksiin täällä: Tutkimukset

Mihin energiahoito auttaa?

Energiahoito vaikuttaa suureksi osaksi autonomisen hermoston kautta, ja koska autonominen hermosto ohjaa lähes kaikkia kehon toimintoja, on tämän vuoksi myös hoitojen vaikutus hyvin kokonaisvaltainen. Käytännössä tämä tarkoittaa että hoidoilla saadaan tehokkaita tuloksia hyvin monenlaisissa vaivoissa.

Yleensä ajatellaan että tiettyyn vaivaan tarvitaan juuri tietty hoito. Tämä on totta länsimaisessa lääketieteessä missä hoidetaan yleensä oiretta eikä vaivan syytä, jota ei yleensä tiedetä. Energiahoidossa sen sijaan ei hoideta pelkästään oiretta, vaan hoidon vaikutuksesta koko kehon terveys ja elinvoima lisääntyy. Kun keho saadaan toimimaan tehokkaammin ja se siirtyy sairastuttavasta kroonisesta stressitilasta paranemistilaan, mikä tahansa oire voi hävitä.

Lähes kaikki krooniset ongelmat johtuvat osaksi tai kokonaan kehon kroonisesta stressitilasta. Vaiva voi olla kipu tai masennus, suklaan himo tai munuaisten vajaatoiminta. Energiahoidot auttavat yleensä juuri silloin, kun länsimainen lääketiede ei siihen pysty. Näissä tapauksissa ongelma on yleensä krooninen stressitilasta johtuva autonomisen hermoston epätasapainotila, eikä tuolloin lääketieteen kokeissa välttämättä löydy mitään. Näissä tapauksissa potilaalle saatetaan sanoa että hän ”vain kuvittelee ongelmansa”, vaikka kyseessä on todellinen kehon häiriötila.

Emme kannata luontaishoitojen ja lääketieteen vastakkainasettelua. Molemmissa on hyvät puolensa ja molempia tulisi käyttää yhdessä siten, että asiakas saa tehokkaimman ja turvallisimman avun. Energiahoidot eivät ole lääketieteen korvike, vaan yksi puuttuva pala siihen yhtälöön, josta ihmisen hyvinvointi koostuu. Yhdistämällä lääketiede ja energiahoidot päästäisiin aivan uudelle tasolle sairauksien ehkäisyssä ja hoidossa.

Perusperiaate siitä, mihin energiahoito voi auttaa on: ”kaikkeen”.

Perusperiaate siitä, mihin energiahoito voi auttaa on: ”kaikkeen”. Kyse ei ole siis oireen tyypistä, vaan siitä, mikä on kyseisellä henkilöllä vaivan takana oleva syy. Kahdella eri henkilöllä voi olla sama oire, mutta täysin eri syyt oireen takana. Tämä voi johtaa siihen, että yksi saa apua yhdellä hoitokerralla ja toiselle tarvitaan useita hoitokertoja. Kukaan ei voi tietää varmaksi kuinka nopeasti sinä saat apua vaivaasi, ennen kuin olemme tehneet ainakin yhden hoidon ja nähneet miten sinun kehosi vastaa hoitoihin.

Olemme saaneet hyviä hoitotuloksia hyvin laaja-alaisesti eri tyyppisissä oireissa. Hoitotuloksia on nähtävillä täällä.

Pitääkö minun uskoa
hoitoon, jotta se toimii?

Ei tarvitse.

Energiahoito ei ole ”uskomushoitoa” kuten sitä valitettavasti joskus kutsutaan mediassa henkilöiden toimesta, jotka eivät yksinkertaisesti tiedä mistä puhuvat.

Hoitovaikutus ei myöskään perustu plaseboon tai suggestioon. Hoito vaikuttaa suoraan autonomiseen hermostoon, eli siinä osassa hermostoa mikä pitää yllä mm. sydämen sykettä, ruuansulatusta sekä monia muita kehon toimintoja. Krooniset sairaudet johtuvat suureksi osaksi häiriöistä juuri tällä alueella ja sinne energiahoitotekniikat vaikuttavat. Tämän vuoksi, ja onneksi, ei ole mitään väliä uskooko asiakas hoitoon vai ei.

Yhtä vähän kuin skeptikko voi vaikuttaa mielellään oman ruuansulatuksensa toimintaan, on hänen epäuskollaan vaikutusta energiahoidon toimivuuteen. Hoito vaikuttaa siis tasolla, minne tietoisella mielellä ei ole pääsyä, joten tietoisen mielen uskomukset eivät vaikuta hoitotekniikoiden tehoon. Hoitotekniikat vaikuttavat suoraan autonomiseen hermostoon joten hoito toimii täysin riippumatta siitä uskooko asiakas hoitoon, tai tietääkö hän että hänelle edes tehdään hoitoa.

Yhtenä todisteena tästä on myös se, että hoito toimii erityisen tehokkaasti eläimiin. Eläimiin ei plasebo tai suggestio vaikuta, mutta myös eläimillä on autonominen hermosto, joten hoito vaikuttaa eläimiin samoin kuin ihmisiin.

Hoito vaikuttaa autonomisen hermoston lisäksi myös suoraan solutasolla ja tästä on saatu todisteita tieteellisissä kokeissa missä on hoidettu soluviljelmiä. Voit käydä tutustumassa tutkimuksiin täällä: Tutkimukset.

Hoitovaikutus on siis monitasoinen ja täysin erillinen tietoisen mielen uskomuksista.

Mitä hoidossa tehdään?

Kehittämämme menetelmä BodyMind Energy Balancing Method sisältää useita erilaisia tekniikoita. Riippuen asiakkaasta ja vaivan tyypistä, jokainen hoitokerta voi olla hieman erilainen ja koostua eri tekniikoista.

Yleensä hoitotapahtuma etenee tietyllä peruskaavalla:

Vaihe 1: Alkuhaastattelu

Hoidon alussa kysymme oireet sekä kartoitamme mahdolliset syyt oireeseen. Jos energiahoito on asiakkaalle uusi asia, kerromme tarkemmin mihin hoito perustuu ja mitkä ovat tavoitteet hoidossa.

Vaihe 2: Energeettinen jäsenkorjaus

Ensimmäinen hoitovaihe on yleensä asentovirheiden mittaus ja korjaus. Riippumatta vaivasta, teemme energeettisen jäsenkorjauksen yleensä aina, sillä on erittäin tärkeää että kehossa ei ole syvien lihasten jännityksiä ja että selkäranka on suora. Vinossa oleva selkäranka voi aiheuttaa nikamien väliin hermopuristuksia ja siitä voi aiheutua monia oireita.

Tässä vaiheessa käydään läpi koko keho ja asentovirheet kuten erimittaiset jalat, lantion ja lonkan virheasennot, kallon luut sekä selkäranka mitataan ja asento korjataan.

Vaihe 3: Muiden tekniikoiden käyttö

Jäsenkorjauksen jälkeen tehdään yleensä 1-4 muuta tekniikkaa riippuen asiakkaan vaivasta.

Jos asiakas on tullut hoitoon esim. masennuksen takia, voidaan tässä kohtaa purkaa hermostosta sinne traumojen kautta kertynyttä emotionaalista stressiä. Emotionaalisen stressin purkaminen voidaan tehdä useilla eri tekniikoilla, riippuen siitä, tietääkö asiakas ne traumaattiset tapahtumat mitkä ovat oireen syynä. Stressin purku voidaan tehdä siis käyttäen tietoista mieltä, tai se voidaan tehdä pelkästään kehon/alitajunnan kautta.

Vaihe 4: Kivun hoito

Viimeisenä tekniikkana tehdään kivunhoitoprotokolla, mikäli asiakkaalla on vielä kipua hoidon loppuvaiheessa.

Tämä vaihe on viimeisenä, koska yleensä asentovirheiden korjaaminen poistaa kivut, eikä tätä vaihetta siksi tarvitse aina tehdä. Mikäli kuitenkin asiakas tuntee vielä kipua, tai hän tuntee että hartiat ovat vielä jäykät, tehdään tämä vaihe. Tässä vaiheessa yli 90% asiakkaista loputkin kivut poistuvat.

Vaihe 5: Loppukeskustelu

Kun hoito on ohi, asiakkaalle kerrotaan mitä asentovirheitä löytyi ja miten hyvin ne korjautuivat. Joskus sitkeämmät asentovirheet voivat vaatia useampia hoitokertoja ja tästä kerrotaan hoidon lopussa. Asiakkaalle myös kerrotaan mitä on odotettavissa hoidon jälkeen ja onko tarvetta lisähoidolle. Asiakas voi olla myös kiinnostunut keskustelemaan niistä tuntemuksista, mitä hän tunsi hoidon aikana, tai hänellä on voinut herätä muita kysymyksiä hoitoon liittyen.