Kurssilaisten
kokemuksia

Kurssilaisten kokemuksia

Olemme kouluttaneet BodyMind Energy Balancing -hoitajia vuodesta 2011 ja saamme jatkuvasti positiivista palautetta sekä kursseistamme että hoitotekniikoiden tehosta. On sydäntä lämmittävää kuulla kurssilaisilta niistä mahtavista hoitotuloksista mitä he saavat tällä menetelmällä aikaan.

Tältä sivulta voit lukea muutamia kokemuksia kurssejamme käyneiltä hoitajilta.


Vaikea haava jalkapohjassa parantui nopeasti lääkäreiden ihmetykseksi

“Useaan kertaan leikattu jalka tulehtui ja pelkona oli jalan menettäminen. Puhdistus leikkauksen jälkeen haava oli 5 cm syvä. Lääkärin arvio, että paranemiseen menee kuukausi. Energiahoitoa tehtiin leikkauksen jälkeen useana kaukohoitona, jonka jälkeen jalassa tuntui kihelmöintiä. Olin epäileväinen, mutta haava oli kiinni reilussa kahdessa viikossa. Olin todella yllättynyt hoidon tehosta. Lääkärikin ihmetteli myös nopeaa paranemista.”

Alla olevan painikkeen kautta voit katsoa kuvat ennen ja jälkeen hoidon.

VAROITUS! Kuvasarja voi järkyttää herkkiä henkilöitä ja on siksi piilotettu painikkeen taakse.


Maria Seppäsen matka energiahoitajaksi alkoi useita vuosia sitten itsensä kehittämisen kautta. Tässä Marian tarina:

“Nuorin lapseni syntyi tammikuussa 2022. Lasketun ajan lähellä kehoni alkoi oireilla voimakkaasti aiemmin koetun trauman vuoksi. Lääketieteen avulla oireet saatiin onneksi lopulta hallintaan. Tiesin kuitenkin koko ajan, että lääkitys vain painaa oireet alas eikä poista kehosta oireiden juurisyytä. Silloin varasin ajan energiahoitoon.

Hoidon jälkeen mieli oli täynnä kysymyksiä; mitä oikein tapahtui? Asia alkoi kiinnostaa, ja kuuntelin Suomen Energiahoitajien webinaarin. Varasin paikan ensimmäiselle kurssille. Ajattelin kuitenkin skeptisesti, että enhän minä mitään osaa, koska minulla ei ole minkäänlaisia yliluonnollisia kykyjä. Muistan elävästi edelleen sen uskomattoman tunteen kurssilta, kun hoidettavan lapaluiden selkeä asentovirhe korjaantui kevyen kosketuksen ja energian avulla.

Nyt olen suorittanut viisi kurssia; neljä lähikurssina, yhden verkkokurssina. Lähikursseilla on valloittava  energia ja niillä pääsee harjoittelemaan tekniikoita ja vaihtamaan ajatuksia kurssikavereiden kanssa. Yllätyin kyllä myös verkkokurssin hyvästä, selkeästä ja informatiivisesta kokonaisuudesta. Olen tykännyt Miian ja Petrin opetustyylistä. Heillä on laaja tietotaito ja maanläheinen opetustyyli.

Olen hoitanut itseäni, omaa perhettäni, läheisiä ja tuttavia. Olen tehnyt sekä lähi- että etähoitoja. Hoidon tekeminen on aina ainutlaatuinen kokemus. Saadut palautteet lämmittävät mieltä. Fyysisten oireiden helpottaminen on mahtavaa, mutta vielä enemmän minua ilahduttaa, jos asiakas kokee pitkän harmaan ajan jälkeen iloa ja onnea hoidon myötä.

Työskentelen sairaanhoitajana, mutta tavoitteenani on muutaman vuoden päästä auttaa ihmisiä eri näkökulmasta, kokonaisvaltaisemmin ja ennaltaehkäisevämmin. Energiahoitojen lisäksi opiskelen myös toisenlaista hermostotyöskentelyä ja valmentajuutta. Ehkä saan näistä luotua tulevaisuudessa hyvän kokonaisuuden.”

– Maria Seppänen


Marika Ahlgren kiinnostui energiahoidoista vuonna 2022, löysi sitä kautta Suomen Energiahoitajien sivuille ja ilmoittautui webinaariin uteliaana, mutta hieman skeptisenä.

☀️ Marika kertoo, mitä tapahtui webinaarin jälkeen:

Innostuin valtavasti ja ilmoittauduin heti kursseille. Kävin kolme ensimmäistä kurssia verkkokurssina, koska en malttanut odottaa, että sopiva lähikurssi olisi osunut omiin aikatauluihini. Tykkäsin kovasti, kun sain opiskella omaan tahtiin ja videoita pystyi katsomaan useamman kerran, jos joku asia jäi mietityttämään.

Ostin hoitopöydän, testasin hoitoja omaan mieheeni ja soitin kaikki lähimmät ystävät ja sukulaiset läpi ja kutsuin heidät hoitoon. Petrille laitoin sähköpostia aina, kun oli jotain kysyttävää hoitamisesta. Kaikki loput kurssit kävin lähiopetuksena, viimeisen nyt tänä keväänä.

On ollut todella kiva saada tutustua muihin kurssilaisiin, kuulla toisten kokemuksia ja saada myös itse hoitoja. Kursseilla on mukavan rento ja avoin meininki ja aina niin valtavasti hyvää energiaa, että omat energiat ovat pilvissä koko seuraavan viikon. Kursseilta olen löytänyt myös ystävän, jonka kanssa teemme säännöllisesti hoitoja toisillemme.

Perustin oman EnergiaStudio-toiminimen alkuvuodesta 2024 ja teen hoitoja kotonani Espoossa. Olen tähän mennessä hoitanut ihmisiä ikähaitarilla 13–80 vuotta ja muutamia koiria. On jotenkin aina niin ihana nähdä, miten ihmiset rentoutuvat ja hämmästyvät hoidon vaikutuksista. Ja nekin, joilla on univaikeuksia, saattavat nukkua sikeästi jo hoidon aikana.

Minua tämä kaikki on auttanut näkemään elämää paljon laajemmalla perspektiivillä ja ymmärtämään, kuinka arvokkaita me kaikki olemme. On hyvin kiitollinen olo.

Kiitos, Miia ja Petri, kattavasta koulutuksesta!

www.energiastudio.com sekä IG ja FB

– Marika


Hannakaisan tie energiahoitajaksi kulki terveystieteilyn ja eduskunnan kautta

“Täytin 50 vuotta huhtikuun 2024 alussa. Olen monella tapaa uuden aikakauden kynnyksellä.

Matkallani energiahoitajaksi on ollut monta mutkaa ja risteystä, ja näin jälkikäteen voi todeta, että tien varrella olleet kuoppaisemmat pätkät ja rengasrikotkin ovat olleet tarpeen ja tarkoitettuja. Kaiken kokemani kautta olen tullut tähän hetkeen, jossa koen mielenrauhaa, voin hyvin ja pystyn auttamaan muita.

Valmistuin vanhuksiin erikoistuneeksi sairaanhoitajaksi vuonna 1999. Kyllästyttyäni jatkuviin pätkätyösopimuksiin päätin lähteä hetkeksi ulkomaille töihin. Olin aina haaveillut Etelä-Saksasta, ja haaveestani tuli pian totta, kun näin lehdessä työpaikkailmoituksen Baijerista!

Aloitin syyskuussa 2000 työt vanhusten hoitokodissa keskellä kaunista maaseutua, 80 km Münchenin kaakkoispuolella. Vajaa vuosi saksalaisessa hoitokulttuurissa oli monella tapaa kasvattava ja silmiä avaava. Merkityksellistä oli erityisesti se, että moni sikäläinen lääkäri mietti, kannattaako jokin potilaalla ollut vaiva hoitaa länsimaisen lääketieteen lääkkeellä vaiko homeopaattisella valmisteella. Minuun iskostettu vakaa usko länsimaisen lääketieteen ehdottomuuteen joutui ensimmäistä kertaa kyseenalaistetuksi.

Palasin vajaan vuoden kuluttua Suomeen ja aloitin terveystieteiden opiskelut Jyväskylän yliopistossa. Valmistuin vajaat neljä vuotta myöhemmin terveystieteiden maisteriksi, pääaineena gerontologia ja kansanterveys.

Työskentelin opintojen ohessa sairaanhoitajana niin tiedekuntani tutkimusprojekteissa kuin Jyväskylän kaupungin kotihoidossa ja sotaveteraanien palvelukodissa. Opintojeni jälkeen sain osastonhoitajan viran kuopiolaisessa vanhusten palvelukeskuksessa.

Minua pyydettiin ehdokkaaksi vuoden 2007 eduskuntavaaleihin. Tulin valituksi suurella äänimäärällä. Ensimmäisen eduskuntakauteni loppupuolella toinen lapseni ilmoitti tulostaan. Minulle oli selvää, etten asettuisi ehdolle seuraaviin vaaleihin, sillä koin, ettei pienen lapsen äitiys ja kansanedustajan työ 500 km:n päässä kotoa olisi mitenkään yhteensovitettavissa. Meillä näet on maitotila Kiuruvedellä Ylä-Savossa, ja siten perheen elämä on hyvin sidottua maatilan töihin.

Vuoden 2015 vaaleissa palasin eduskuntaan ja jatkoin tärkeässä luottamustehtävässäni aina vuoden 2023 kevääseen saakka. Kolmannella edustajakaudellani alkoikin sitten varsinaisesti sisäinen muutokseni. Ensimmäistä kertaa myönsin itselleni monia asioita, joita siihen asti olin kieltänyt itseäni ajattelemasta. Myönsin itselleni, että olen loputtoman uupunut ja että en enää halunnut elää niin stressaavaa elämää, mitä kansanedustajuus kaikkine lieveilmiöineen on. Ymmärsin, että jos haluan tehdä elämänmuutoksen, sitä ei tee kukaan puolestani, vaan se on tehtävä itse.

Päätin, etten enää asettuisi ehdolle seuraavissa vaaleissa. Aloin etsiä tietoa, miten voisin itse hoitaa uupumustani ja lisätä henkistä hyvinvointiani. Koronarajoitukset toivat myös eduskuntatyöhön merkittäviä muutoksia, ja iso osa kokouksista ryhdyttiin pitämään etäyhteyksin. Yhtäkkiä jatkuva kiire ja meneminen loppui ja minulla oli mahdollisuus kulkea luonnossa ja kohdata itseni ja haaveilla.

Kuin tilauksesta ”eksyin” Suomen Energiahoitajien sivuille ja tunsin hyvin voimakkaasti, että olen löytänyt sen, mitä olen ollut etsimässä. Aloitin BodyMind Energy Balancing Method -energiahoitajaopinnot verkkokursseina (kiitos koronan, se oli mahdollista!) ja otin myös itse energiahoitoja. Suoritin kaikki kolmen tason opinnot noin vuodessa ja samalla tein harjoitushoitoja perheenjäsenilleni, ystävilleni ja naapureilleni.

Kuin kiitoksena siitä, että olin vihdoinkin kuunnellut sisäistä ääntäni ja tehnyt rohkean elämänmuutoksen, saimme kolmannen, hartaasti toivomamme lapsen toukokuussa 2022. Muistan ikuisesti opettaja-Petrin sanat, kun kävin Helsingissä antamassa hänelle näyttökokeen kaksi kuukautta ennen laskettua aikaa, vatsani ollessa jo melkoisen muhkea. Petri sanoi: ”Sinun ei ainakaan tarvitse miettiä, osaatko hoitaa, käsistäsi virtaa sellainen energia, että huh!” Voi kuinka sieluni lauloi ja askeleni oli keveä – kaiken painoni alla – kävellessäni eduskuntatalolle lähes viimeistä kertaa ”entisen elämäni” tärkeään työhön.”

Sähköposti: hannakaisaheikkinen74@gmail.com

Puhelin: 050 5122886

– Hannakaisa Heikkinen


“Olen koko elämäni ollut kiinnostunut äänestä, ja ääni on se, joka johdatti minut myös energiahoidon maailmaan. Olen ensimmäiseltä koulutukseltani laulaja-näyttelijä ja omien ääniongelmieni johdattamana lähdin äänenhuollon maailmaan. Opiskelin hierojaksi ja Voice Massage -terapeutiksi ja kävin fonetiikan aineopintoja Helsingin yliopistolla.

Tutkimusmatkallani huomasin hyvin pian, että ääniongelmat eivät ole vain toiminnallisia, kireiden lihasten aiheuttamia häiriöitä. Tämä johdatti minut psykofyysisten asioiden maailmaan, ja Suomen Energiahoitajien koulutus tuli minulle sen myötä luonnollisena jatkumona.

Kävin hyvin nopeasti kaikki Suomen Energiahoitajien kurssit, ja ymmärrykseni laajeni valtavasti – kuinka upea ja monisyinen keho-mieli-sielu-kompleksimme onkaan! Pidän hyvin paljon Petrin selkeästä tyylistä opettaa; kaikki on “järkevää” ja perusteltua. Vaikka kyse onkin energiahoidosta, koulutus perustuu hyväksi havaittuihin käytäntöihin eikä mihinkään turhaan hihhulointiin. Kursseilla on myös ihania, samanhenkisiä tyyppejä, joiden kanssa on tullut pidettyä yhteyttä koulutuksen jälkeenkin.

Olen keskittynyt pääosin ääni-asiakkaiden auttamiseen, koska heidän kanssaan voin tuoda koko elämän aikaisen kokemukseni yhteen nippuun. Hoidan toki kaikenlaisia asiakkaita, sekä ihmisiä ja eläimiä. Yllättävä asiakasryhmäni on rescue-koirat, joiden kanssa olemme saaneet loistavia tuloksia.

On ihanaa huomata, miten energiahoitoihin tulee koko ajan uutta asiakaskuntaa, joka hakeutuu ensimmäistä kertaa “vaihtoehtohoitoon”. Ihmiskunta alkaa selkeästi olla siinä kehitysvaiheessa, että tämä tuhansia vuosia vanha tieto saa taas palata meidän jokaisen arkeen.

Saamiani asiakaspalautteita löytyy sivuiltani healernoora.com.

Kiitos, Petri ja Miia, että viette tätä tärkeää tietoutta eteenpäin. <3″


“Täytyy kyllä sanoa, että jatkokurssi 2:n tunnelukkotaulukko ja siihen liittyvä tekniikka ovat parantaneet niin paljon elämänlaatuani! Käytän sitä lähes päivittäin omien kolotuksieni poistoon. Huikeaa, kun pahoinvoinninkin saa pois minuutissa! Ennen sitä piti kestää aina monta päivää kerrallaan.

Kiitos teille aivan valtavasti!”

Aino


Lapualainen Tiina Salo päätyi Suomen Energiahoitajien kursseille, kun hänen psykologina toimiva ystävänsä totesi, ettei hän itse saisi asiakkaidensa kanssa niin hyviä tuloksia ilman energiahoidon tekniikoita. Tiina kertoo:

“Kävin hänellä muutaman kerran hoidossa ja totesin, että tämä kortti on nyt käännettävä ja otettava selvää, mistä on kyse. Pari vuotta siihen meni, että kävin kaikki Suomen Energiahoitajien tarjoamat kurssit ja tulin sisäisesti valmiiksi tekemään hoitoja myös asiakkaille. Aloitin tämän vuoden alussa päätoimisena yrittäjänä Energiapolulla tarjoten hyvinvointia ihan jokaiselle.

Pidin Suomen Energiahoitajien kursseista tosi paljon. Koulutus oli maanläheinen ja maisteripohjalta kun opiskelemaan lähdin, oli hienoa, että koulutuksessa käytiin läpi myös tutkimustietoa. Kurssit kävin pääosin verkossa. Kouluttaja-Petrin tuki oli koko ajan sähköpostin päässä, joten koin vain positiivisena, että saatoin käydä kurssit omassa tahdissani. Lähikursseissa on oma fiiliksensä, ja pyrinkin aina käymään kertauskurssit lähikursseina.

Tällä hetkellä teen hoitoja asiakkaille kotiäitiyden rajoissa. Kotioloissa lapset pyytävät hoitoa lähes viikottain milloin kurkkukipuun, milloin pulkkamäkikolhuihin. He ovatkin Petrin ja Miian lisäksi toimineet minun isoimpina opettajinani hoitotekniikoiden tuomisessa käytäntöön.

Mieleenpainuneita hoitokokemuksia on useita. Yksi merkittävin oli, kun vastaanotolle tuli terveydenhoitajan lähettämänä asiakas suoraan kipupotilaiden kuntoutuksesta. Hän oli edellisenä päivänä hakenut terveyskeskuksesta kipupiikin valtaviin kipuihinsa. Toiselle vastaanotolle tullessaan hän huokaisi syvään ja sanoi: “Kuule, Tiina. Sä veit multa 70 % kivuista pois yhdellä hoitokerralla.” Siihen ei voinut itsekään todeta muuta kuin: “Wow, ihana tehdä työtä, jolla pystyy näin merkittävästi toisia auttamaan!” Koska taustani on urheilupuolella, on ollut mukavaa päästä auttamaan myös urheilijoita niin tunneasioissa (esim. pesäpalloilijan lautaskammo) kuin fyysiselläkin puolella (lantion virheasennon korjauksen valtava vaikutus kyykkytekniikkaan).

Saamani palaute on positiivisuudessaan ollut itseäkin voimaannuttavaa. Parasta on asiakkaan levollinen olemus ja hymy hoidon jälkeen, kun keho ja mieli ovat silminnähden rentoutuneet.”

Tiina Salo


Nea Helmiäinen sai äidiltään synttärilahjaksi lahjakortin Miia Varpalahden hoitoon.

Miten sinä päädyit Suomen Energiahoitajaksi?

“Sain äidiltä synttärilahjaksi lahjakortin Miia Varpalahden energiahoitoon. Se hoito oli minun mielestäni niin hyvä. Tunsin, kun lähdin sieltä kävelemään, että olen paljon pidempi. Se oli tosi konkreettinen tunne. Muutenkin oli todella hyvä olo kehossa ja mielessä.

Mietin, että tämä on tosi mahtavaa ja että haluan itsekin oppia. Kävin katsomassa netistä koulutuksesta, mutta silloin minulla oli hieroja opinnot kesken ja kaikkea ei ehdi samaan aikaan opiskella.

Olen tehnyt kraniosakraaliterapiaa 12 vuotta, jota lähdin täydentämään hierojakoulutuksella. Heti kun sain hieroja opinnot pulkkaan niin lähdin kurssille ja se vei niin mukanaan, että kävin kaikki kurssit niin nopeasti kuin se oli mahdollista. Kranio ja energiahoito on ehdottomasti suosikkihoitoja, koska ne ovat tehokkaimmat.”

Millaisena koit koulutuksen, kouluttajat ja kurssikaverit?

“Tosi ihania kaikki. Kursseilla oli todella paljon asiaa ja kiva kun pääsi heti harjoittelemaan niitä. Ja sieltä löytyi ihan maailman parhaimmat ystävät.”

Opiskelitko verkossa vai lähikurssina?

“Lähikurssina kaikki muut paitsi yksi oli online kurssi maailman tilanteen vuoksi, kun laki kielsi kokoontumasta.”

Kuinka paljon teet hoitoja ja hoidatatko itseäsi?

“Hoidan ihmisiä, eläimiä ja hoidatan myös itseäni säännöllisesti.”

Onko jotain hoitokokemuksia mitä haluaisit jakaa?

“Heti ensimmäisen kurssipäivän jälkeen tein illalla kaverin saksanpaimen koiralle hoidon. Koiralla oli lonkat ja takajalat heikossa kunnossa ja välillä petti alta. Tein hoitoa noin kolme minuuttia ja siinä ajassa koiran asento oikeni ja ryhdistyi todella paljon ja koira liikkui huomattavasti sujuvammin. Tämä oli jotenkin hämmästyttävää, mutta huikeita kokemuksia tulee oikeastaan joka hoitokerralla.”

Miten olet kokenut hoitojen tekemisen?

“Hoitaminen on todella kivaa kun muutoksen huomaa heti, myös asiakas.”

“Teen hoitoja Espoossa Aurora -talossa, tervetuloa!”


Juha-Pekka löysi energiahoitojen pariin vuonna 2016. Hoidossa käynnin jälkeen hän alkoi opiskella itsekin energiahoitajaksi.

Juha-Pekka kertoo:

“Sain hoidoista todella suuren avun omaan henkiseen tilaan ja jaksamiseen. Oman kokemukseni myötä kiinnostuin itsekin aiheesta.

Hoitajan suosituksen kautta löysin Suomen Energiahoitajien kursseille opiskelemaan BodyMind Energy Balancing Method -hoitomenetelmää. Olen käynyt kaikki kurssit lähiopetuksena. Tykkään tästä opiskelumuodosta, koska kursseilla on todella rento tunnelma ja samalla pääsee tapaamaan samanhenkisiä ihmisiä. Teemme monen kurssikaverin kanssa vaihtohoitoja, ja olen saanut uusia ystäviä kurssien kautta.

Kursseilla käynti on laajentanut omaa maailmankuvaani ja ymmärrystäni elämästä. Kun on käynyt omia juttuja läpi, ymmärtää itseään paremmin ja sitä kautta muitakin. Olen nykyään paljon rauhallisempi ja tasapainoisempi ja suhtaudun ylipäätään keveämmin asioihin. Moni ystävä onkin sanonut, että olen nykyään paljon maadoittuneempi.

Teen hoitoja kotonani Kaivokselassa koko ajan vain säännöllisemmin niin läheisille kuin asiakkaillekin. Käyn myös itse energiahoidossa säännöllisesti. Hoitojen tekemisessä kiehtoo, kun näkee asiakkaan helpotuksen ja rentoutuneen olon hoidon jälkeen.

Voin omasta kokemuksesta lämpimästi suositella kokeilemaan energiahoitoja, ja jos kurssit kiinnostaa niin mukaan vaan! :)”

Juha-Pekka Hietala


Johanna Salosen tie energiahoitajaksi alkoi syksyllä 2020, kun hän näki Suomen Energiahoitajien mainoksen. Nykyisin Johanna toimii energiahoitajana Imatran VoidaanHyvin -hoitolassa

Lue alta Johannan tarina 👇

“Ilmoittauduin ensimmäiselle kurssille, joskin olin todella skeptinen sen suhteen, voisivatko hoidot oikeasti toimia. Kouluttajat kuitenkin kertoivat hoidoista hyvin maanläheisellä tavalla. Asuin tuolloin vielä Helsingissä ja tein aluksi kotonani hoitoja ystävilleni. Yllätyin tuloksista. Tuntui ihmeelliseltä huomata, miten ihmiset saivat niin nopeasti helpotusta erilaisiin fyysisiin kipuihin ja tunnepuolen ongelmiin.

Hyvät hoitotulokset kannustivat jatkamaan hoitojen tekemistä ja kouluttautumista pidemmälle energiahoitojen parissa. Kävin lyhyessä ajassa Suomen Energiahoitajien koko koulutusohjelman, osan paikan päällä Helsingissä ja osan webinaarina, ja aloin tehdä hoitoja Helsingin lisäksi kotikaupungissani Imatralla. Pikkuhiljaa etätöiden myötä aloin viettää enemmän aikaa Imatralla ja tehdä hoitoja kaupungin keskustassa eräässä hoitolassa. Syyskuussa 2023 perustimme hoitajakollegani kanssa Voidaan Hyvin -toimipisteen Imatralle.

Hoitojen tekeminen on minulle erittäin palkitsevaa, ja suunnittelen hoidon aina jokaiselle asiakkaalle hänen yksilöllisten tarpeidensa mukaan. Ennen hoitoa tehtävässä alkukartoituksessa pyrin selvittämään asiakkaan tilanteen mahdollisimman tarkasti, jotta hoito saadaan kohdennettua ongelman alkulähteeseen. Energiahoito onkin hoitomuotona paitsi turvallinen, niin myös todella tehokas.”

Johanna Salonen


Viivi Bäck tekee energiahoitoja viikoittain. Tässä hänen ajatuksiaan ja kokemuksiaan kursseista ja hoitamisesta

1. Kuinka päädyit energiahoitajaksi?

Kuulin jatkuvasti kanavoijilta ja näkijöiltä olevani parantaja ja minulla olevan voimakas lahja energeettiseen hoitamiseen. Koin, että oli aika hakeutua opiskelemaan hoitotekniikoita.

2. Millaisena koit koulutuksen, kouluttajat ja kurssikaverit?

Petri ja Miia ovat ihania ihmisiä, ja koulutus on hyvin selkeää ja ymmärrettävää. Olen ystävystynyt parin kurssilaisen kanssa ja saanut myös asiakkaita kurssilaisista, niin hoitoihin kuin treeneihinkin.

3. Mitä Suomen Energiahoitajien kursseja olet käynyt? Opiskelitko ne verkossa vai lähikurssina?

Olen käynyt 1. ja 2. tason kurssit, mutta pian myös viimeisen tason kurssit. Käyn aina lähikursseina, jolloin saa samalla hoitoakin.

4. Kuinka paljon teet hoitoja?

Hoidan asiakkaita viikoittain, samoin kuin hoidan ja hoidatan myös itseäni. Hoidan myös koiraani, kun tarvetta ilmenee.

5. Onko hoitokokemuksia joita haluaisit jakaa?

Paljonkin! Jaan niitä nimettömänä Instagramissani, mutta mainittakoon erään asiakkaan hoidon aikana hänen mieleensä noussut muisto 20 vuoden takaa, jota hän ei muistanut olevankaan. Se oli määrittänyt alitajuntaisesti häntä ja hänen toimintaansa. Saimme neutralisoitua kyseisen muiston ja siihen liittyvät negatiiviset tunteet ja uskomukset EFT-terapialla.

6. Millaisena olet kokenut asiakkaiden palautteen?

Asiakas voi tuntea hoidon välillä todella voimakkaasti, joskus hän ei välttämättä tunne mitään. Tuntemuksista tai niiden puuttumisesta huolimatta hoito toimii aina ja saattaa ilmetä esimerkiksi ei-toivottujen käyttäytymismallien vähenemisenä seuraavien viikkojen ja kuukausien aikana.

7. Mitä muuta haluaisit sanoa?

Tule hoitoon avoimin mielin ❤️

Viivi Bäck


🌱 Virpi Juutilaisen polku energiahoitoon ja -hoitajaksi:

Olen ollut yrittäjä yli 30 vuoden ajan. Olen ylläpitänyt ammattitaitoa ja mielenkiintoa työhön jatkuvasti kouluttautuen. Koulutukset ovat pitäneet sisällään monenlaisia tekniikoita kehon ja sen biomekaniikan ja toiminnan lähestymiseen.

Yli 25 vuotta sitten perehdyin akupunktioon ja sen myötä kiinnostuin ja opiskelin kiinalaisen lääketieteen asiantuntijatutkinnon. Olen aina arvostanut kokonaisvaltaista tapaa lähestyä ihmistä ja olenkin opiskellut funktinaalista ravintovalmennusta sekä craniosacraaliterapiaa. Urheilu on kulkenut mukanani läpi elämän ja oli aikoinaan jopa ammattina.

Vuonna 2013 kohtasin yllättävän pitkäaikaisen kriisin ja liikkuminen vaikeutui jalkavaivojen myötä. Lähes viiden vuoden ajan hain apua monilta eri ammattikuntien huippuosaajilta. Lopulta tartuin myös energiahoitoon, kun joku mainos osui silmiini. Ajattelin, että annetaan nyt tuollekin mahdollisuus.

Yllättäen energiahoito alkoikin toimia nopeasti. Hämmästelin lenkillä, että jalka linjautuu oikein ja saan luisteluhiihdossa painon jälleen suksen päälle. Apu oli hyvin konkreettista, ja kivut alkoivat nopeasti helpottaa. Ymmärsin, kuinka oma tietoinen mieli oli yrittänyt ratkaista ongelman lähestyen sitä eri suunnista, mutta alitajunta ja tunteet eivät olleet tietoisen mielen vallan alla.

Saamani apu herätti kiinnostukseni, vaikka toki energeettinen maailma oli jo akupunktion ja craniosacraaliterapian kautta tuttua. BodyMind-energiahoitotekniikat olivat erilaisia. Kävin melko pikaiseen tahtiin kaikki koulutusosiot ja aloin tehdä näillä tekniikoilla töitä asiakkaideni kanssa.

Koulutus eteni loogisesti, ja Petri ja Miia ovat olleet suurena apuna matkan varrella. Tämä on muuttanut kovasti hoitamiseni tapaa, mutta myös ymmärrys, että moni vaiva on täysin psykofyysistä alkuperää, on vahvistunut. Olen tosi kiitollinen, että löysin myös tämän menetelmän auttaa asiakkaitani ja itseäni.

Virpi Juutilainen


Energiahoitaja Päivi Tukiainen

“Kokeilunhalu tai tavoite saada kehoa rentoutumaan ovat mainioita kimmokkeita energiahoitoon tulemiselle.

Olen toiselta ammatiltani fysioterapeutti ja työskentelin siinä ammatissa erikoissairaanhoidossa 30 vuoden ajan. Sain vuonna 2017 Suomen Energiahoitajien koulutuskokonaisuuden suoritettua ja siitä lähtien olen tehnyt vapaa-ajallani aktiivisesti energiahoitoja. Olen käynyt kurssit lähikurssina, yhden täydennyskurssin myös verkkokurssilla. Kurssit koin erittäin selkeiksi ja konkreettisiksi alusta alkaen, ja kursseilla oli myös erittäin hyvä henki osallistujien keskuudessa. Opettajia Petriä ja Miiaa on ollut myös helppo lähestyä. Opiskelumateriaali on ollut selkeä.

Vuonna 2023 alussa siirryin kokopäiväisesti yksityissektorille. Otan vastaan sekä fysioterapia- että energiahoitoasiakkaita.
Olen tutustunut vuosien varrella myös muihin energiahoitomenetelmiin, mutta laaja-alainen ja kokonaisvaltainen BodyMind Energy Balancing kolahti heti hyvällä tavalla ja käytän tosi mielelläni metodin monipuolisia työkaluja. Muistan, että opittuja asioita pystyi alkaa käyttämään käytännössä heti alussa. Kurssit rakentuivat järkevästi, ja oli helppo edetä tehden samalla harjoitushoitoja koko ajan.

Hoidan eri-ikäisiä asiakkaita, eläimiä en juurikaan. Nykyään teen lähinnä lähihoitoja, kaukohoitoja teen hyvin satunnaisesti. Hyödynnän myös musiikin terapeuttista ja rentouttavaa vaikutusta; vapaa-ajalla olen musiikin kanssa tekemisissä muutoinkin aktiivisesti.
Itselleni on luonnollista olla tunnepuolen asioiden kanssa tekemisissä, ja asiakkaat alkavat usein luontevasti kertoilemaan tunnepuolen asioista. Näin ollen olen huomannut erityisen usein fyysisten vaivojen ja tunnelukkojen yhteyden. Tämä on myös koulutuksessa hyvin tuotu esille.

Hyviä hoitotuloksia on tullut vuosien varrella paljonkin. Toiset ovat halunneet aloittaa pidempiaikaisen prosessin hoidettavana, osa puolestaan kokee hyväksi esimerkiksi 3–4 hoitokerran sarjan suhteellisen lyhyellä aikavälillä.

Vaikka hoidon tarve olisikin jokin kehon kiputila tai särky, kuten nivel-, selkä-, lantio- tai vatsakipu, päänsärky tai migreeni, asiakas kokee usein myös, miten yleinen stressitaso laskee ja jännittyneisyys lieventyy hoidon myötä. Neurologisista sairauksista hyviä kokemuksia on muun muassa MS-taudin hoitamisesta. Usein hoitoon hakeutumiseen syynä on ollut myös henkinen stressi, uupumus tai suru, joihin hoidoista on ollut apua.

Energiahoitoon hakeutumiselle ei tarvitse olla mitään erityistä kehon vaivaa tai syytä. Pelkkä kokeilunhalu tai tavoite saada kehoa rentoutumaan ovat mainioita kimmokkeita energiahoitoon tulemiselle.

Jyrkkä vastakkainasettelu terveydenhuollon ja täydentävien hoitojen välillä on minusta turhaa, ja olen iloinen siitä, että voin toimia molemmissa ammateissani. Olen iloinen ja kiitollinen, että voin hyvillä mielin kertoa olevani myös energiahoitaja. Ja iloinen olen myös siitä, että terveydenhuoltoalan keskuudessa iso osa ammattilaisista suhtautuu myönteisesti täydentävien hoitoihin.

Jos ihminen haluaa, häntä on mahdollista auttaa monipuolisesti. Mutta kukin saa valita oman mielensä mukaan, ja se ei ole muilta pois. Ja aina tarvittaessa, kuten minäkin olen tehnyt, energiahoitaja voi ohjata joissakin tilanteissa asiakasta kääntymään myös lääkärin puoleen.

Ensimmäistä kertaa energiahoitoa kokeilevalle hoito on yleensä positiivinen yllätys. Ihmisillä on turhaan mystisiä ennakkoluuloja tästä varsin luonnollisesta tavasta hoitaa. Mielestäni paras määritelmä energiahoidoille on Suomen Energiahoitajien koulutuksessa oppimani määritelmä: “energiahoito on kehon syvän fysiologisen stressin hoitamista”.

Elän nyt työni suhteen unelmaani ja olen siitä kiitollinen.”

Päivi Tukiainen


Lue tästä inspiroiva tarina siitä, miten lahtelainen luokanopettaja Olli Jäppinen kouluttautui energiahoitajaksi yli 30-vuotisen työuransa jälkeen 🌟🌟🌟

Vielä työssä ollessaan Olli oli hakenut apua luontaishoitajalta, joka oikaisi hänen lantionsa niin, että miehelle tuli pituutta lisää toista senttiä. Silloin hän ymmärsi, että jotta lantio pysyy suorassa ja kroppa muutenkin kunnossa, asialle pitää tehdä jotain. Siihen energiahoito tuntui sopivalta. Siitä, kun Olli ensimmäisen kerran bongasi netistä Suomen Energiahoitajien hoitajakoulutuksen, meni kuitenkin toista vuotta ennen kuin hän ilmoittautui ensimmäiselle kurssille.

Kolme vuotta myöhemmin Olli oli suorittanut kaikki SEH:n kuusi kurssia. Jos hänen vaimollaan olikin ollut ennakkoluuloja energiahoitoa kohtaan, ne hapertuivat, kun Miia toisen kurssin jälkeen hoiti miehen rusahtelevat leuat kuntoon. Lupa jatkokursseille heltisi.

Ollin tarkoituksena oli saada apua omiin vaivoihin, mutta hän on hoitanut itsensä lisäksi kymmeniä lähipiiriläisiään. “Alussa ihmiset kysyvät, mitä tämä on, mutta saatuaan apua esimerkiksi yöllisiin hartiakipuihin tulevat kyllä uudestaan. Parasta palautetta on kuulla paranemisesta tai että ‘näin energinen olo ei ole ollut vuosikausiin’.”

Olli ei ota hoitamisesta paineita, vaan se on lähinnä harrastus. Hän tekee hoitoja sen verran, että tekniikka pysyy yllä. Myös energiahoitajien tapaamisessa asioita tulee kerrattua ja toisia hoidettua.

Ennen energiahoitajaksi ryhtymistä Olli opiskeli homeopatiaa saadakseen apua toistuviin silmän värikalvontulehduksiin. Homeopaatti–lääkäri sai silmäsairauden hoidettua, mutta homeopatia ei riitä kehon asentovirheiden korjaamiseen. “Toivon, että ihmiset tulisivat tietoiseksi ja hakisivat apua energiahoidosta, joka auttaa yleensä nopeammin kuin moni muu hoitomuoto. Mitä varhaisemmassa vaiheessa saa apua, sitä parempi.”


Energiahoitoa ja hierontaa käsi kädessä

Tuomo Vehviläinen aloitti hieronta-alan yrittäjänä vuonna 2004 ja sai samana vuonna ensikosketuksensa energiahoitoihin käymänsä reiki-kurssin myötä. Hän kuitenkin keskittyi harjoittamaan perinteistä hierojan ammattia seuraavat lähes kymmenen vuotta, kunnes keväällä 2013 kuunteli Joensuussa järjestetyillä messuilla Petri Filipczakin luennon BodyMind Energy Balancing Method -hoitoihin liittyen.

Tuomo kertoo:
“Energeettinen jäsenkorjaus kiinnosti, ja olin jo aiemmin omatoimisesti tutkinut ihmisen kokonaisvaltaisuutta esimerkiksi siitä, miten sairaudet periaatteessa syntyvät.”

Tuomo suoritti Suomen Energiahoitajien kolme peruskurssia ja kokeili saamiaan oppeja käytännössä.
“Fyysisellä hieronnalla ei aina ole niin pitkäaikaisia vaikutuksia, vaan kivut voivat palata. Katson tapauskohtaisesti, kenelle ehdotan energiahoitoa, ja monet ovatkin kokeilleet sitä niin fyysisiin kuin psyykkisiinkin ongelmiin”, hän valottaa.
“Usein asiakkaat alkavat kysellä energiahoidosta oma-aloitteisesti luettuaan niistä verkkosivuiltani tai odotustilassa.”

Tuomo tekee energiahoitoa eniten puhtaana BodyMind Energy Balancing -hoitona, ilman hierontaa, jolloin jää tarvittaessa aikaa myös tunneperäisten ongelmien käsittelyyn. Yhdistelmähoitojakin on jonkin verran:

“Joillekin teen hieronnan yhteydessä energeettisen jäsenkorjauksen ja kivunhoitoa, myös energiakehon tasapainotus on usein käyttämäni tekniikka stressinpoistossa. Sitä voin käyttää esimerkiksi intialaisen päähieronnan yhteydessä.”

Energiahoidon ja hieronnan paremmuutta Tuomo ei varsinaisesti lähtisi vertailemaan:
“Usein kroonisten kipujen taustalla on tunneperäisiä asioita. Tällöin energiahoidolla on mahdollista saada aikaan pysyvämpiä hoitotuloksia.”

Tuomo on myös toiminut jo useiden vuosien ajan Suomen Energiahoitajien koulutusten yhtenä näyttökoevalvojana


Jouni Forsström löysi energiahoidosta toimivia työkaluja itsensä hoitoon. Eläköitymiseen johtaneen sairauden oireet ovat hoitojen myötä poistuneet.

Lue tästä Jounin kokemuksia energiahoitajakoulutuksesta ja hoitamisesta!

🔶 Kuinka päädyit energiahoitajaksi / Suomen Energiahoitajien kursseille?⁣

Sain lahjakortin hoitoon. Se avasi silmäni. Hoidon jälkeen lahjan antaja lähetti linkin Suomen Energiahoitajien ilmaisluennolle, ja se oli sitten menoa. Uskottava ja looginen toimii minulle.
Olen hoitanut ihmisiä ja heidän kehojaan jo pitkään lähinnä kehollisen lähestymistavan kautta, mutta se ei tuntunut ratkaisevan haasteita kokonaisvaltaisesti, olkoonkin että usein oireeseen löytyi jonkinlainen ratkaisu. Energioita olen käsitellyt myös, mutta siinä ei juurikaan ollut logiikkaa.

Halusin päästä eteenpäin asiassa ja vaikuttaa juurisyihin, ei vain senhetkiseen oireeseen.
Halusin myös löytää toimivia työkaluja itseni hoitoon. Olen kipukroonikko ja sairastan neurologista autoimmuunisairautta. Eläköidyin sen johdosta yrittäjyydestä kuutisen vuotta sitten. Lisäksi on ollut muita sairauksia: diabetes, verenpainetauti ja vaikea uniapnea.
Minulla oli uskomus, että näillä mennään loppuun asti. No, noista on jäljellä vielä diabetes, joten suunta on hyvä.

🔶 Millaisena koit koulutuksen, kouluttajat ja kurssikaverit?⁣

Skeptikkona koin hyvänä sen, että koulutus oli looginen ja uskottava. Tuloksiin perustuva koulutus sopi minulle ihan loistavasti, samoin se, että jokainen voi valita oman polkunsa sen jälkeen. Kouluttajat selittivät asiat selkokielellä, ja harjoitukset olivat aitoja ja toimivia.
Kurssikaverit ovat olleet monipuolisista tulokulmista mukana, ja parviäly on todella saanut kukoistaa.

🔶 Mitä Suomen Energiahoitajien kursseja olet käynyt?

Olen käynyt kaikki 3. tason kurssit etänä ja kerrannut jo suurimman osan lähikursseina. Kurssimuodot ovat toisiaan tukevia, ja aion myös tulevaisuudessa jatkaa kertaamisia säännöllisesti. Etäkurssit ovat helppo ja mukava aloitus aiheeseen ja lähikurssit siihen hyvin kouriintuntuva lisä.

🔶 Minkä verran olet tehnyt hoitoja?

Olen tehnyt reilu parisataa hoitoa. Olen hoitanut itseäni, asiakkaitani, ystäviäni ja eläimiä. Kollegoiden kanssa tehdyt vaihtarit ovat loistava lisä. Olen hoitanut myös yhdessä toisen hoitajan kanssa, jolloin energiat ja vahvuudet nostavat huimasti hoidon tehoa. Eläimiä olen hoitanut lähinnä etänä.

🔶 Haluaisitko jakaa jonkun hoitokokemuksen?⁣

Yksi ihana skeptikkoasiakas tuli hoitoon asenteella, että humpuukiahan tämä on, mutta pakko oli kokeilla. Hänkin uskoi, että vaivat pysyvät hamaan loppuun asti. Toisen tai kolmannen hoitokerran jälkeen pysyväksi määritelty niskaretkahdusvamma oli poissa, eikä palannut enää. Kaikki parempaan elämänlaatuun auttaneet tapaukset koskettavat, rentoudesta ja paremmasta unesta lähtien.

🔶 Millaisena olet kokenut hoitojen tekemisen?

Aina myös omaa jaksamista parantavana. Kun hoitaa asiakasta, hoitaa aina myös itseään.
Asiakkaiden palaute on ollut rehellistä ja omin silmin ja käsin todettavaa myös. Lähes kaikki ovat todenneet elämänlaadun parantuneen. Tunnen nöyryyttä ja kiitollisuutta siitä, että voin olla tällaisessa välikappaleena.

🔶 Onko jotain muuta, mitä haluaisit vielä sanoa?

Jokaisen tulisi suoda itselleen tällainen tilaisuus voida paremmin.

Jouni Forsström


Olen nyt tehnyt montakymmentä pitkää hoitoa, plus lyhyitä paikallihoitoja eläimille ja ihmisille.

On kyllä niin mun juttu tämä energiahoitohomma, ja uskomattomia tuloksia on tullut. Ja niin parasta nähdä, kun aikuiset ihmiset innostuu täysillä tästä. Yllättyvät moniin vaikutuksiin.

Katja Timonen


Hei kaikille! Olen Kati Kokkonen ja asun Kiuruvedellä, jossa teen energiahoitoja lähi- ja kaukohoitoina.

Päädyin Suomen Energiahoitajien kursseille täysin skeptikkona. Miesystävälläni oli lantion virheasento, jonka vuoksi hän kävi tasaiseen tahtiin jäsenkorjaajalla, joten heti nähdessäni Facebookissa mainoksen otsikolla ”Jäsenkorjausta energiahoidon avulla” jäsenkorjaus-sana sai minut innostumaan, ei niinkään energiahoito 🙂

Päädyin kursseille vailla mitään ennakkotietoa tai kokemusta energiahoidoista. Ehkä jos olisin ennakkoon jotain googlettanut, olisi voinut käydä niin, etten olisi kursseille lähtenyt ollenkaan, sen verran skeptikko kuitenkin tuolloin olin.

Energiahoitokurssit kävin korona-aikaan etäopiskeluna. Koin opiskelun hyvin helpoksi ja selkeäksi. Ensimmäinen hoito-onnistuminen tuli heti ensimmäisen kurssin aikaan, kun sain miesystäväni lantion paikoilleen. Voi sitä ihmetystä 🙂. Tämän jälkeen en enää epäröinyt, vaan jatkoin innolla ja suoritin kaikki kurssit läpi. Hoitoja tein koko ajan läheisilleni ja ulkopuolisillekin.

Tällä hetkellä teen hoitoja Y-tunnuksen alla sivutoimisesti. Päätyönäni pyöritän vaateliikettä ja verkkokauppaa. Energiahoitojen asiakasmäärät vaihtelevat, mutta asiakasvirta on ollut tasaisen kasvava koko ajan. Hoidan myös itse itseäni sekä läheisiäni, toisinaan myös eläimiä. Minulta löytyy myös facebook-sivut facebook.com/tasapainotakehosienergiat. Siellä olen tehnyt työtäni näkyväksi muun muassa kuukausittaisilla arvonnoilla ja madaltanut kynnystä testata energiahoitoa.

Naiset ovat olleet kauan suurin asiakasryhmäni. He ovat ennakkoluulottomasti tulleet ensin testaamaan hoitoa ja myöhemmin tulleet tarpeen vaatiessa uudelleen hoitoon. Usein he myös kertovat hoidoista kavereilleen, jotka tulevat suosituksen perusteella testaamaan. Erityisen iloinen olen ollut siitä, että hoidoissa käy etenevässä määrin myös miehiä ja nuoria.

Selkeästi suurimmat syyt tulla hoidettavakseni ovat olleet selkäkivut, lonkkakivut, polvikivut, stressi ja uniongelmat, mutta vuosien varrelle mahtuu paljon muitakin hoidettuja ongelmia ja vaivoja.

Jokainen hoito on yksilöllinen, mutta hoito, joka on erityisesti jäänyt mieleen oli seuraavanlainen:

Asiakkaallani oli tullessaan pitkä lista erilaisia diagnooseja. Hänellä oli käytössään muistaakseni viisi erilaista unilääkettä ja niiden lisäksi erilaisia särkylääkkeitä ja muita lääkkeitä. Hän ei fyysisesti reagoinut hoitoon kuten asiakkaani normaalisti. Hän ei tuntenut lämpöä tai kylmää, ja keho ei liikkunut hoidon aikana mitenkään. Silti hän jaksoi sitkeästi käydä sarjahoidossa. Pikkuhiljaa hän lääkärinsä kanssa neuvotellen pystyi vähentämään lääkkeidensä määrää pienemmäksi ja pienemmäksi ja alkoi nukkumaan normaalisti, ilman unilääkkeitä. Tämän jälkeen, viidennellä käyntikerralla, hänen kehonsa alkoi reagoimaan hoitoon jo niin, että hän itsekin tunsi saman, mitä toiset asiakkaani usein jo ensikäynnillä kokevat.

On palkitsevaa saada auttaa asiakasta, oli sitten kyse polvikivuista, lonkkasärystä, uniongelmista tai mistä hyvänsä. Joka kerta tunnen suurta kiitollisuutta kun asiakkaan kivut, säryt tai uniongelmat katoavat. Asiakkaat ovat yleensä hyvin ihmeissään ensimmäisen hoitokerran jälkeen. Useimmat sanovat, että eivät yhtään ymmärrä, mitä tässä tapahtui, vaikka selitän kyllä hoidon kulun tarkkaan sitä mukaa, kun etenen. Usein asiakkaani viittaavat puheissaan ”yliluonnollisiin kykyihin”, ja joka kerta sanon kaikille saman: nämä kyvyt ovat meillä kaikilla. Ei tarvitse muuta kuin hyvässä ohjauksessa opetella tekniikat, ja ne kyllä avautuvat kaikille, jotka niitä haluavat opetella.

Suomen Energiahoitajien kurssit ovat selkeitä ja helppoja ymmärtää ja oppia. Suosittelen lämpimästi aloittamaan energiahoitojen opiskelun juuri heidän kursseillaan lähi- tai etäopintoina – molemmilla kyllä oppii hoitojen tekniikat.

Oikein ihanaa kevään jatkoa kaikille!

Kati Kokkonen


Astan tarina

Kuinka päädyit energiahoitajaksi / Suomen Energiahoitajien kursseille?

Päädyin Suomen Energiahoitajien kursseille ystäväni kautta. Hän oli jo aiemmin käynyt kursseja ja teki minulle harjoitushoidon. Jo ensimmäisellä kerralla kehoni reagoi hoitoon erittäin vahvasti liikehtimällä eri suuntiin; oli kuin kehollani olisi ollut oma tahto ja tietoinen mieli toimi vain tarkkailijana. Aluksi tunne oli niin outo, että se jopa huvitti minua, kun en ymmärtänyt, mitä hoidossa tapahtuu. Kaikki liikehdintä tuntui kuitenkin hyvin luonnolliselta, enkä osannut säikähtää sitä.

Sitten liikehdintä jatkui voimakkaampana ja tajusin, että kehossani tapahtuu nyt jotain sellaista, mistä haluan tietää enemmän. Tuntui, kuin olisin löytänyt pienen valonsäteen silloin muuten niin sekavaan itsetuntooni. Olin tuntenut olevani kovin eksyksissä itseni kanssa, ja se tunne oli seurannut minua koko elämäni ajan. Unohdin asian hetkeksi, mutta sitten ystäväni teki minulle muutaman kuukauden päästä vielä toisen hoidon, ja se kokemus sai minut päättämään, että minustakin tulisi energiahoitaja. Tuota päätöstä en ole katunut.

Hakeuduin ensimmäiselle kurssille ja huomasin jo silloin, että omaan erityispiirteitä, jotka auttavat minua kehittämään hoitajan taitojani. Aloin hoitaa itseäni säännöllisesti. Jatkokurssit käytyäni huomasin, että olinkin jo aiemmin hoitanut intuitiivisesti vasta jatkokursseilla opetettavilla tekniikoilla. Siitä alkoi matka, joka on antanut vastauksia kaikkiin niihin kysymyksiin, joita olen jo lapsesta asti pohdiskellut. Energiahoitoihin tutustumisen myötä olen vahvistunut henkisesti ja fyysisesti ja saanut rauhan sydämeeni sen myötä. Olen vihdoin löytänyt paikkani.

Millaisena koit koulutuksen, kouluttajat ja kurssikaverit?⁣

Olen aina ollut hieman ujo ja jännittänyt sosiaalisia tilanteita. Erityisherkkänä aistijana keskittyminen on ollut aina haastavaa suurissa ihmisryhmissä, joten kävin kaikki kurssit etänä: osan livenä, osan videotallenteina. Koin sen opiskelutavan minulle hyväksi. Koronavuosi mahdollisti tämän opiskelutavan, enkä olisikaan voinut käydä kursseja niin tehokkaasti ilman tätä etämahdollisuutta. Olen kuitenkin ollut yhteydessä yhteen kurssikaveriini säännöllisesti, ja kurssikavereiden kanssa on tullut myös kirjoiteltua yhteisissä Whatsapp-ryhmissä. On ollut ihana löytää hengenheimolaisia, joiden kanssa on saanut jakaa energiahoitoon liittyviä juttuja. Kouluttajat ovat olleet ammattitaitoisia, ja heiltä on saanut aina apua ja neuvoja, kun tarve on ollut.

Kuulin ystävältäni, että lähiopiskelu on erilaista kuin verkko-opiskelu. Siellä energiatasot ovat kuulemma niin korkealla, että kaikki hoitaminen ja harjoittelu tuntuu vahvemmin. Ehkäpä siis tulevaisuudessa käyn jonkin kertauskurssin lähiopetuksena, niin pääsen kokemaan myös lähiopetuksen voiman ja hyvät puolet sekä tutustumaan paremmin kanssahoitajiin.

Kuinka paljon teet hoitoja? Hoidatko itseäsi, läheisiäsi, eläimiä, asiakkaita?⁣

Tällä hetkellä teen hoitoja asiakkaille omassa yrityksessäni Energiaklinikalla noin 2–4 hoitoa viikossa. Hoidan sen lisäksi itseäni ja perhettäni tarpeen vaatiessa. En ole vielä hoitanut muita eläimiä kuin kääpiöluppa kaniamme Puppea. Hän nauttii kovasti hoidosta

Haluaisitko jakaa joitain hoitokokemuksiasi?⁣

En erityisesti halua kertoa erikseen yhtään hoitokokemusta, mutta yleisesti voisin sanoa, että nautin siitä, kun asiakkaat saavat hoidosta apua ja ovat ihmeissään tuntemuksista, joita heidän kehonsa heille tarjoilee. Niinä hetkinä toivon auttaneeni heitä kokemaan yhteyden kehoihinsa sekä ymmärtämään ja kuuntemaan kehojensa viisautta. Tietenkin jos koen itse onnistuneeni hoidossa, se entisestään auttaa rentoutumaan hoitotilanteissa ja saamaan itseluottamusta. Olen hoitajana vielä kovin alussa, mutta olen löytänyt oman tapani hoitaa. Nyt vain nautin jokaisesta hoidosta, koska tiedän sen vievän minua aina vaan omassa kehityksessä eteenpäin.

Millaisena olet kokenut hoitojen tekemisen? Asiakkaiden palautteen?⁣

Hoitojen tekeminen tuntuu kerta kerran jälkeen aina vaan paremmalta, ja itseluottamus kasvaa asiakkaiden palautteen ansiosta. Palaute tulee joko välittömästi hoidon aikana, kun asiakas kertoo tuntemuksistaan tai kun saadaan purettua negatiivista tunne-energiaa pois kehosta. En tarvitse siis aina sanallista palautetta ymmärtääkseni työni tärkeyttä. Minulle riittää se, että asiakas saa hoidosta positiivisen kokemuksen ja auttaa häntä näkemään kehonsa uudessa valossa, rakastaen ja kunnioittaen. Joskus kuulen jälkeenpäin kehuja joko asiakkaalta itseltään tai kautta rantain. Negatiivista palautetta en ole toistaiseksi saanut, mutta se käsitellään sitten, jos sellainen vastaan tulee.

Olen pyytänyt saada hoitaa muutamia skeptikkoja. Aluksi minun oli vaikeaa suhtautua heihin, mutta puolisoni tuella olen oppinut ajattelemaan niin, että meillä kaikilla on omat juttumme. Tämä on minun juttuni, sen ei tarvitse olla muiden juttu. Teen sitä, missä olen hyvä, enkä välitä, jos joku ei sitä ymmärrä. Heillä saa olla myös omat juttunsa ja uskomuksensa. Uskon, että energiahoito on niitä varten, jotka haluavat ottaa hoidon vastaan. Suosittelen kuitenkin kaikkia kokeilemaan tätä mahtavaa hoitomuotoa avoimin mielin edes kerran elämänsä aikana niin tietää mitä se on, ilman että tuomitsee ja tekee johtopäätöksiä omien aikaisempien uskomustensa perusteella.

Onko muuta mitä haluaisit sanoa?⁣

Haluaisin sanoa kaikille vasta-alkaneille hoitajille, jotka tutkailevat vielä omia “supervoimiaan” eli ominaisuuksiaan: Älkää välittäkö liikaa toisten taidoista tai heidän saamistaan hoitokokemuksista ja peilatko niitä omiinne. Jokaisella meillä on oma tapamme hoitaa ja oma intuitio, joka vie meitä juuri sinne minne pitääkin. Olemme kaikki erilaisia energioiltamme, kokemuksiltamme ja elämiltämme, ja jokaisella meistä on omat vahvuutemme. Itse kompastuin tähän toisiin vertaamiseen ja huomasin sen aiheuttavan minulle paineita hoitamiseen. Ystävieni avulla tajusin, että olen ihan yhtä hyvä hoitaja kuin kaikki muutkin, vaikka minulle ei olisi vielä tullutkaan suuria mullistavia hoitotuloksia eteen. Ollaan siis iloisia toistemme onnistumisista, mutta ennen kaikkea iloisia omasta itsestämme, koska olemmehan kuitenkin ainutlaatuisia olentoja jokainen.

Asta Knuuttila


Riikka Immonen löysi netistä mielenkiintoisen kurssin. Hän osallistui sille, ja sen myötä hänestä tuli Suomen Energiahoitajien kouluttama energiahoitaja

Lue tästä Riikan tarina!

Kävin Fyysisen kehon hoidon kurssin live-webinaarina. Itse koin vähän hankalana etänä opiskella asentovirheiden mittaamista ja korjaamista, mutta harjoittelemalla senkin oppi. Energia- ja Tunnekehon hoitokurssit kävin verkkokurssina, koska lähikurssit eivät sopineet aikatauluihini. Tykkäsin siitä, kun verkkokursseilla materiaalit voi käydä läpi omaan tahtiin. Kurssimateriaalit olivat hyvät.

Kouluttajat olivat hyviä ja asiantuntevia, ja he vastasivat kaikkiin opiskelijoiden esittämiin kysymyksiin. Kurssien päätyttyä olen muutaman kurssikaverin kanssa pitänyt yhteyttä ja olemme tehneet toisillemme hoitoja.

Alussa minulla tuli tehtyä harjoitushoitoja enemmän, sitten elämäntilanteesta johtuen vähän vähemmän. Nyt olen palannut taas uudestaan näiden hoitojen pariin. Olen tehnyt myös itselleni hoitoa, mutta koen paremmaksi, että joku toinen tekee hoidon minulle. Ihmisasiakkaiden lisäksi olen muutaman kerran kokeillut hoitoa myös koiralleni.

Asiakkaani hoitokokemus: kuukautiskivut ja -vuoto olleet lievemmät kuin aiemmin, hän on nukkunut paremmin eivätkä hänen jalkansa ole enää olleet kylmät. Asiakkaani ovat olleet tyytyväisiä hoitoihin, mutta myös ihmetelleet, miten tämä voi toimia. Hoidossani on kuulemma rentouttavaa ja rauhallista olla. Tykkään tehdä hoitoja, koska siinä näkee oman tekemisen ja hoidon vaikutuksen, vaikka asiakas ei sitä aina välttämättä itse näe tai tunne.

Haluaisin vielä sanoa kaikille: Tulkaa rohkeasti kokeilemaan hoitoja!

Riikka Immonen


Siru Remeksestä tuli energiahoitaja oman masennuksesta paranemiskokemuksen myötä.

Lue tästä Sirun tarina!


Olin masentunut yli 20 vuotta elämästäni.

Olin kokeillut lääkehoitoa ja käynyt kolmen vuoden terapian saamatta niistä apua. Univaikeudet ja unilääkkeet olivat edelleen käytössäni, kun tutustuin energiahoitoihin.

Ensimmäinen kokemukseni hoidosta oli käänteentekevä. Sen jälkeen oloni oli ensimmäistä kertaa vuosiin selkeä enkä tuntenut henkistä ahdistusta. Aloin kokea iloa ja onnellisuutta vuosikausien synkkyyden jälkeen.

Aloin heti ensikokemukseni jälkeen etsimään energiahoidoista lisää tietoa. Päädyin Suomen Energiahoitajien ilmaisen luennolle ja siitä suoraan ensimmäiselle kurssille. Heti ensimmäisen kurssin jälkeen aloin tehdä harjoitushoitoja tuttavilleni ja kurssikaverin kanssa.

Alussa hoitojen tekemisessä auttoi se, että minulla oli heti alusta alkaen muutama innokas ystävä, jotka halusivat saada hoitoja. Lisäksi tutustuin melko nopeasti muihin BodyMind-energiahoitajiin ja sain itselleni paljon uusia ystäviä.

Olen tehnyt energiahoitoja ensimmäisestä kurssista lähtien, ensin sivutoimisesti pari vuotta ja nyt vuoden verran päätoimisesti. Suomen Energiahoitajien opintojen jälkeen halusin syventää osaamistani ihmisten auttamisessa ja opiskelin myös ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi. Hoitojen lisäksi valmennan asiakkaitani kohti kokonaisvaltaista hyvinvoivaa elämää.

Mieleenpainuvimmat hoitokokemukset ovat jääneet useista alkuun hyvin skeptisistä asiakkaista. Useampi henkilö on käynyt luonani lahjakortin saattelemana hoidossa. Lahjakortin he ovat saaneet ehkä puolisoltaan tai vanhemmaltaan. Tunnetilat ja ajatukset ovatkin hoidon aikana muuttuneet täysin, ja monista tällaisista henkilöistä on tullut minulle vakioasiakkaita.

Siru Remes


On todella mielenkiintoinen verkkokurssi !!! Kannatti ottaa. Kun olen aloittanut en meinaa malttaa lopettaa.

Camilla Rissanen


Merike Saarin hieno tarina “elämän koehenkilöstä” energiahoitajaksi.

“Elin pitkään kuin koehenkilö, jolta on piilotettu hänen oikea osaamisensa, jotta hän voisi kokeilla mahdollisimman paljon kaikenlaista. Olen melko pienestä saakka kokenut, että en ole ymmärtänyt ihmisiä, edes omaa perhettäni. Päiväkodissa olin yleensä yksin. Onneksi päiväkodin pihalla oli iso kivikasa; kivillä oli kiva leikkiä. Olen syntynyt Neuvosto-Virossa, jossa kaikki muu oli kiellettyä paitsi työ ja kommunismi. Tiesin kuitenkin jo aika nuorena, että on olemassa henkinen maailma ja erilaisia energioita, ja minulla oli monenlaista siihen aikaan kiellettyä kirjallisuutta.

Olen kokeillut elämäni aikana useita eri ammatteja koulunjohtajasta sihteeriin ja suunnittelijaan asti. Jouduin aina toteamaan, että mikään niistä ei ollut minua varten. Tein töitä pelkällä tahdonvoimalla; minusta tuntui aina, että minun pitäisi tehdä jotain muuta ja että jossain muualla on minun todellinen ammattini.

Kerran sitten ihan sattumalta eräs henkilö totesi minulle, että käsissäni on voimaa. Hän ehdotti, että lähtisin opiskelemaan energiahoitajaksi. Se kuulemma toimii todistetusti, on ihan totta ja kouluttaja tietää, mistä puhuu. Uskoin, mitä minulle sanottiin, ja tulin opiskelemaan Petrin ja Miian kursseille. Olin siihen aikaan tauolla töistä, joista en pitänyt. Heti ensimmäisellä Suomen Energiahoitajien kurssilla, Fyysisen kehon hoidon kurssilla, näin itse, että hoito toimii ja että saan kursseilla osaamista, josta haluan kehittää itselleni työn. Nykyään teen energiahoitoja Kotkassa ja Tallinnassa.”

Merike Saar


Sain apua ahdistukseen ja paniikkihäiriöön

Kuulin ensimmäistä kertaa Suomen Energiahoitajista vuonna 2018, kun sain itse eräältä hoitajalta apua koviin alaselän kipuihin. Syksyllä -19 kävin ilmaisessa seminaarissa ja ilmoittauduin ensimmäiselle kurssille siltä istumalta! Nälkä tunnetusti kasvaa syödessä, ja kävin (yhtä online-kurssia vaille) kaikki kurssit lähiopetuksena. Se oli itselleni ehdottomasti sopivin muoto oppia, koska hoitoja pääsi testaamaan heti kurssikavereiden kanssa.

Petrillä ja Miialla on varma ja hyvä ote kouluttaa, ja heillä on paljon tietotaitoa erilaisista asioista. Kurssilla oli myös ihana kuunnella muiden ajatuksia ja tarinoita. Porukka on ollut lämminhenkistä ja ymmärtäväistä.

Kurssit ja harjoitushoidot toivat työkaluja ja auttoivat saamaan omia tunneprosesseja eteenpäin. Se oli äärettömän tervetullutta ahdistuksesta, paniikkihäiriöstä ja masennuksesta kärsineelle. Nyt parin vuoden ajan energiahoitoja ottaneena ja tehneenä koen hermostoni olevan vihdoin tasapainoisessa tilassa. Se tuskin koskaan on ollut sitä ennen tätä. Voin henkisesti paremmin kuin ikinä ja tunnistan helpommin omia tunnereaktioita ja hermoston tilaa. Krooninen ahdistus on poistunut, eikä paniikkihäiriöstä ole enää tietoakaan. Masennus on taittunut jaksottaiseksi, ja jaksot ovat kestoltaan hyvin lyhyitä!

Teen itse tällä hetkellä suurimmaksi osaksi etähoitoja, mutta olen nyt pikkuhiljaa ottamassa askelta yrittäjyyteen ja lähihoitoihin. En olisi tässä ilman etähoitoja ottaneita asiakkaita ja heidän antamiaan palautteita. Se ollut äärimmäisen tärkeä ja eteenpäin kantava voima, joten nöyrin kiitos niille jotka ovat hoitoa minulta tähän mennessä ottaneet.

Maria Ruuska


Tutustuin energiahoitoihin kaverini kautta. Hän on kouluttautunut Suomen Energiahoitajien kursseilla energeettiseksi jäsenkorjaajaksi. Päätin kokeilla hoitoja itse, josko niistä olisi apua erilaisiin sairauksiini. Oli hienoa huomata, kuinka jo ensimmäisellä kerralla kehoni alkoi purkaa stressiä ja hoidon vaikutukset alkoivat näkyä saman tien: hermostoni alkoi rauhoittua ja sitä kautta muun muassa migreenikohtaukset ovat vähentyneet ja PTSD-oireisto on alhaalla, kuten myös fibromyalgiaoireet. Sain siis hoidoista konkreettista apua.

Koin, että minun on alettava myös itse opiskelemaan energiahoitajaksi. Jokin veti minua vahvasti energeettisen jäsenkorjauksen puoleen, ja huomasin pian, että tämä on sitä, mitä minun kuuluu tehdä. Suoritin kurssit verkkokursseina, koska Kuusamosta on pitkä matka kurssipaikoille. Sain opiskella omaan tahtiini ja 1. tason tentit suoritin lokakuun alussa Kuopiossa. Koulutus oli myös verkkokurssina käytännönläheistä, ja tekniikat oppi helposti. 

On palkitsevaa, kun asiakas hoidon aikana vapautuu kivuista, joiden kanssa hän on elänyt pitkään. Hienoa on huomata myös, kun jokin tunnelukko aukeaa, vaikea tunne pääsee purkautumaan kehosta ja asiakas on sen jälkeen helpottunut ja levollinen. Olen saanut asiakkailtani hyvää palautetta, kuten:

“Elämäni ensimmäinen energeettinen hoito, ja yllätyin positiivisesti. Oli turvallinen olo Jennin käsissä. Voin suositella lämpimästi.”

“Suosittelen lämpimästi energeettistä jäsenkorjausta. Itse olen saanut apua rangan virheasentoihin, lihaskireyteen sekä tunnelukkojen avaamiseen.”

Voinko sanoa rakastavani tätä työtä? Kyllä! Ensimmäistä kertaa tuntuu siltä, vaikka olen tähänastisen elämäni aikana tehnyt monenlaista työtä. Olen juuri siellä missä pitääkin!

Jenni Määttä


Olen ollut vuosia kiinnostunut kehon ja mielen yhteydestä ja päätyössäni yrittäjänä liikunta-alan yrityksessä olen saanut tehdä paljon työtä kehon hyvinvoinnin parissa.

Matkani energioiden ja hoitamisen pariin alkoi vuonna 2017. Elämääni oli tullut lyhyen ajan sisällä läheisten ihmisten menetyksiä, surua, huolta, stressiä ja uupumusta. Menin itse energiahoitoon purkamaan tätä kuormaa. Hoidon jälkeen oloni oli täysin erilainen ja tunsin, miten suuri taakka purkautui kehostani hoidon aikana.

Olin niin vaikuttunut hoidosta, että aloin tutustumaan enemmän energiahoitamiseen ja etsin itselleni sopivaa koulutusta. Suomen Energiahoitajien Bodymind Energy Balancing Method -koulutusohjelma kuulosti selkeältä ja helposti lähestyttävältä. Lähdin syksyllä 2017 opiskelemaan Fyysisen kehon kurssille ja kävin reilun vuoden aikana kaikki kolme tasoa sekä jatkokurssin. Petrin ja Miian koulutus oli kattava tietopaketti, ja kursseilla oli huikea tunnelma ja energiat.

Hoitaessani omat vahvuuteni ovat energiakehon ja tunnekehon hoidossa. Työskentelen paljon chakrojen kautta ja teen myös Tunnekehon-tekniikkaa. Haluan olla tukena asiakkaani eheytymisen ja henkisen polun matkalla, ja onkin ollut hienoa nähdä hoitojen edetessä asiakkaiden selviytymistarinoita.

Olen todella onnellinen siitä, että aikanaan lähdin koulutukseen. Nyt voin olla avuksi muille ja ennen kaikkea olen löytänyt itselleni ne keinot, joilla purkaa omaa kuormaa arjessa. Energiahoitaminen on laajentanut valtavasti ymmärrystäni monessa asiassa ja auttanut eteenpäin tällä kasvun matkalla.

Henni Heiskanen


Oma energiahoitajan tieni alkoi ensin intuitiivisen energiahoitajan koulutuksella, jonka jälkeen löysin netistä Suomen Energiahoitajien (SEH) mainoksen.

Osallistuin SEH:n webinaariin ja totesin heti, että tämä on minun juttuni, ja ilmottauduin kurssille.

Koulutus oli minusta selkeä, ja pidin siitä, että kaikki on dokumentoitu. Ohjeet ovat selkeät ja valmiista kansioista voi tarkistaa. Myös koulutuksen kuluessa voi aina kysyä, jos jää epäselvää. Kouluttajat ja kurssikaverit ovat olleet aina ystävällisiä, ja hyvä energia on virrannut koulutuspäivinä niin verkossa kuin paikan päällä!

Olen käynyt kaikki kurssit: F, E, T, J1, J2 ja H (F = fyysisen kehon hoito, E = energiakehon hoito, T = tunnekehon hoito, J1 ja J1 = jatkokurssit 1 ja 2, H = henkinen taso). Osan kursseista olen käynyt verkossa ja osan paikan päällä. Molempia voin suositella lämpimästi. Tarkoitus on jatkossa vielä mennä kertaamaan ja päivittämään omaa osaamista. Käyn myös itse säännöllisesti kollegalla tai kouluttajilla hoidettavana.

Teen hoitoja ja äänimaljarentoutuksia yritykseni kautta. Olen tehnyt jo satoja hoitoja. Aloitin läheisteni hoidolla ja hyvien kokemusten ja palautteiden myötä aloitin tehdä hoitoja myös muille. Nykyään sana leviää puskaradion kautta: kun hoidettava on saanut avun, hän kertoo hoidosta kavereilleen, jotka sitten innostuvat myös kokeilemaan.

⁣Olen niin kiitollinen, että minä itse ja monet muut ovat saaneet apua fyysisiin vaivoihin, mielen ongelmiin ja niin tarpeelliseen traumaenergioiden ja tunnelukkojen purkuun tämän hoitomuodon kautta!

Marjo Luukkonen


Olin jo pitkään halunnut opiskella energiahoitajaksi muiden opiskelemieni hoitojen lisäksi. Kokeilin erilaisia energiahoitoja, mutta en löytänyt etsimääni. Sitten netistä putkathi ilmoitus Suomen Energiahoitajien ilmaisesta webinaarista. Ilmoittauduin siihen heti. Jo alkumetreillä tiesin, että tässä oli etsimäni. 

Halusin testata hoitoa itselleni ja varasin ajan etähoitoon. Hoito tehosi voimakkaasti sekä minuun että mukana olleeseen koiraani. Olimme molemmat todella rentoutuneita hoidon jälkeen, ja olo oli paljon kevyempi monta päivää. Varasin sitten ajan myös lähihoitoon Helsingissä, ja kokemus oli aivan yhtä positiivinen kuin aiemmin saamani etähoito.

Kävin nopeassa tahdissa energiahoitajakoulutuksen 1. tason kaikki kolme osaa. Sain kommentin, että olen synnynnäinen hoitaja. Nyt olen suorittanut myös tason 2 kurssit.

Petrin ja Miian tapa kouluttaa on hyvin selkeää ja loogisesti etenevää. Koulutuksissa saa vastaukset kysymyksiin ja paljon hyviä vinkkejä. Tätä työtä on kiitollista tehdä. Kurssikaverit ovat tukeneet ihanasti, ja heiltä on tullut myös paljon hyviä vinkkejä. Koen olevani osa upeaa hoitoyhteisöä, johon voi aina tukeutua.

Teen energiahoitoja muiden hoitojeni ohessa nykyään melko paljon. Alusta alkaen olen tehnyt myös etähoitoja. Ne ovat usein osoittautuneet tehokkaimmiksi. Koen hoitamisen erittäin antoisana ja mielenkiintoisena.

Olen hoitanut skolioosia useilta eri henkilöiltä, ja heillä kaikilla selkä on suoristunut ja kivut lieventyneet jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen. Murtunut olkapää saatiin muutamalla hoidolla lähes kivuttomaksi ja liikerataa lisättyä, hiusmurtumat kädessä ja jalassa korjautuivat kolmella hoitokerralla. Vuosien stressi ja henkinen painolasti ovat helpottaneet. Eräs asiakas tuli hoitoon hyvin uupuneen oloisena, hitaasti kävellen. Hoidon jälkeen hän oli täynnä iloa ja energiaa.

En poissulje lääketieteellistä hoitoa. Se on ihan yhtä tärkeää, mutta suuri toiveeni on että nämä molemmat hoidot voisivat myös Suomessa jonain päivänä kulkea käsi kädessä, toisiaan täydentäen, kuten monessa muussa Euroopan maassa jo tapahtuu.

Marja-Liisa Vermas


”Et koskaan…”

Nämä sanat kantautuivat korviini noin noin 17 vuotta sitten useampaan otteeseen: ”Et koskaan tule enää terveeksi, et koskaan tule saamaan lapsia, et koskaan…”

Olen kipuillut kuukautisten aikaan hyvin nuoresta lähtien. Iän myötä kipuni laajenivat epämääräisiksi oireiksi ja ongelmiksi. Sain monia eri diagnooseja, mutta oireiden todellisesta syystä ei ollut tietoa. Kivusta oli tullut jokapäiväinen matkakumppanini.

Juuri kun ajattelin, etteivät asiat voisi mennä enää huonommin, tuli päivä, jolloin kaikki romahti. Oireilleni löytyi syy. Alkoi uusi, erilaisen kivun matka, johon kuului masennus, työuupumus, terveyden menettäminen, lapsettomuus ja ajatus, että kehoni pettää minut.

Oli pakko valita, nousenko vai luovutanko. Päätin, että kukaan ei enää tule sanomaan minulle ”et koskaan…” Siitä hetkestä alkoi paranemisen matka, joka on sisältänyt paljon opiskelua, hoitoja ja tietoista itseni kohtaamista.

Yksi askel matkallani on ollut Suomen Energiahoitajien koulutus. Ennen sitä itselläni oli jo monipuolisesti pohjaa ihmisten kokonaisvaltaisesta hoitamisesta ja valmentamisesta. Silti minulla oli tunne, että tämä edistäisi matkaani.

Koulutus oli hyvin positiivinen yllätys. Se oli hyvä alusta kehittyä hoitajana, mutta se tuki myös kunkin osallistujan omaa kehitysmatkaa. Koulutuksen monipuolisuus, maanläheisyys ja ihmisen kokonaisvaltaisuuden huomioon ottaminen olivat ehdottomasti parasta. Kävin kerralla kaikki kurssit hybridi-muotoisesti, ja ne ovat olleet osana valmennuksellisia hoitojani siitä asti.

Minulle koulutus oli ennen kaikkea loistava tuki oman elämäntehtäväni kirkastamiseen. Nyt voin jakaa eteenpäin sitä oppia, mitä olen matkallani oppinut. Omissa hoidoissani mahdollistan paranemisen tilan, jossa on helppoa ja turvallista kohdata omia kipupisteitä ja omia varjoja. Kun on itse kulkenut isojen muutosten polulla ja selvinnyt myrskyistä, tuntuu luontevalta olla vahvistamassa muiden uskoa, näyttää tietä ja tukea toisten matkaa parhaalla mahdollisella tavalla, yksilöllisiä tarpeita kunnioittaen.

Sanna Venhoranta

Tietoisuudenpolku


Energiahoidolla nopea vaikutus Amin Asikaisen kipeytyneeseen olkapäähän

Energiahoitojen vaikutuksia on tutkittu tieteellisesti valvotuissa olosuhteissa ja tutkimuksissa on saatu vahvaa näyttöä hoitojen vaikutuksista. Energiahoidoilla on saatu tehokkaita tuloksia monenlaisissa vaivoissa – esimerkiksi entinen huippunyrkkeilijä Amin Asikainen löysi energiahoidosta apua kipeytyneeseen olkapäähänsä.

Amin Asikaisella on jo ennestään kokemusta energiahoidosta muutaman vuoden takaa ja nyt hän perehtyi aiheeseen lisää osallistumalla Suomen Energiahoitajien järjestämälle fyysisen kehon huollon kurssille. 

“Olen käynyt aikaisemmin energiahoidossa hoidettavana ja kurssille pääseminen oli todella mielenkiintoinen tilaisuus. Myös kouluttautuminen kiinnostaa aina, sain todella paljon uutta, mielenkiintoista tietoa ihmismielen erilaisista reagointitavoista. Kurssin alussa keskityttiin fyysiseen puoleen ja mitattiin mm. oman vartalon mahdolliset puolierot ja esimerkiksi lavoista löytyi paljon vikoja. Asikainen toteaa.

Suomen Energiahoitajat eivät kannata lääketieteeseen perustuvien ja luontaishoitojen vastakkainasettelua eivätkä ole sitä mieltä, että energiahoidot korvaisivat lääketieteellistä hoitoa. Energiahoidon tarkoituksena on tarjota puuttuva palanen ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, lääketiedettä tukien. Energiahoito ei ole, vastoin käsityksiä, “uskomushoitoa”, vaan hoito vaikuttaa suoraan ihmisen autonomiseen hermostoon.

Fyysisen kehon hoidon kurssi ei koostu pelkästään teoriasta, vaan Asikainen pääsi myös koekaniiniksi: “Tunnin energiahoidon jälkeen olin täynnä energiaa. Kipeytyneessä olkapäähän tuli myös helpotusta nopeasti.” Asikainen toteaa.

“Mielenkiintoista, kuinka moneen asiaan energiahoidolla voidaan vaikuttaa. Fyysisen puolen lisäksi energiahoito voi rauhoittaa mieltä. Jos ihmisellä on esimerkiksi henkistä kuormaa ja lukkoja, voidaan hoidolla helpottaa raskasta tilannetta.” Asikainen suositteleekin kaikkia käymään rohkeasti kokeilemassa energiahoitoa ja samalla osallistumaan myös kursseille.

“Energiahoitokurssista saa irti todella paljon ja fyysisen kehon huollon kurssin jälkeen on mahdollista jatkokoulukseen ja jopa pätevöityä itsekin energiahoitajana.” Asikainen itse aikoo tulevaisuudessa kouluttautua lisää, kunhan kiireinen perhearki vain antaa myöten.


Näin löysin energiahoidot

Selailin internetiä hakusanalla “jäsenkorjaus”. Vastaani tuli termi “energeettinen jäsenkorjaus”, ja aloin tutkia, mitä se tarkoittaa. Päädyin Suomen Energiahoitajien nettisivuille. Siellä katsoin videon Amin Asikaisesta, joka oli käynyt energiahoidossa, ja kouluttaja Petrin videon energiahoitamisesta.

Kiinnostukseni energiahoitoa kohtaan heräsi, ja luin lisää energiahoitamisesta. Huomasin Suomen Energiahoitajien ilmoituksen Helsingissä järjestettävästä ilmaisesta luennosta ja päätin mennä luennolle. Luennon jälkeen sain lyhyen hoidon edullisella hinnalla. Hoidon jälkeen huomasin kehossani tapahtuvan jotain, ja pieni kipu hävisi olkapäästäni.

Luennon jälkeen olin skeptinen, mutta ostin tarjoushinnalla Suomen Energiahoitajien tason 1 Fyysisen kehon hoito -koulutuksen. Ensimmäisen koulutuksen jälkeen olin innoissani ja päätin osallistua loppuihin 1. tason koulutuksiin sekä näyttökokeeseen. Tämän jälkeen etenin verkkokurssien muodossa tason 2 koulutukset. Näyttökokeessa minua suositeltiin jatkamaan tason 3 koulutukseen, koska soveltuisin ominaisuuksiltani hyvin energiahoitajaksi. Tason 3 koulutukset kävin taas lähikursseina.

Kävin kaikkien tasojen koulutukset kahdeksan kuukauden aikana. Koulutukset olivat mielenkiintoisia ja kiehtovia ja koulutustyyli käytännönläheistä. Kurssikaverit olivat mukavia ja samanhenkisiä, joten opiskelu oli helppoa.

Nykyisin teen muiden töiden ohessa kuukausittain energiahoitoja. Hoidan läheisiä, maksavia asiakkaita, tuttuja ja itseäni. Energiahoitamisessa pääsen auttamaan konkreettisesti ihmisiä erilaisissa kipujen ja tunteiden hoidoissa. Hoidoillani olen hoitanut muun muassa vaikeita selkäkipuja, olkapääkipuja, jäätynyttä olkapäätä, päänsärkyä, tenniskyynärpäätä sekä tunnepuolelta ahdistus- ja stressioireita. Useimmat asiakkaat ovat kokeneet energiahoidot lempeinä ja rentouttavina hoitoina. Itselleni energiahoidot ovat palkitsevia, ja tulen hoidoista hyvälle tuulelle, kun asiakkailta saa pääosin hyvää palautetta.

Timo Ylönen


Näin minusta tuli energiahoitaja

Olen tehnyt fyysisiä hoitoja, muun muassa perinteistä jäsenkorjausta, hierontaa, lymfahierontaa, vyöhyketerapiaa ja ayurvedahoitoja, 22 vuotta. Usein hoidon aikana sekä minulle että asiakkaalle tulee selvästi tunne, että asiakkaan vaivat ja kiputilat johtuvat enemmän psyykkisistä asioista kuin fyysisistä. Asiakas on saattanut tunnistaa vaivansa alkusyyn olevan vanha trauma tai tunnelukko, mutta ei tiedä, miten löytää keinoja tilanteen selvittämiseksi. Asiakkailla on usein myös pitkäänkin jatkuneita stressitiloja sekä hermoston epätasapainotiloja, jotka vaikuttavat asiakkaan hyvinvointiin.

Lähdin etsimään turvallista, maanläheistä ja tehokasta tapaa purkaa kehollisesti stressiksi alitajuntaan varastoituneita tunnetiloja.
Vihdoinkin löysin Suomen Energiahoitajien Bodymind Energy Balancing Method -menetelmästä juuri tuon puuttuvan palasen hoitokokonaisuuteeni ja näin voin nyt turvallisesti ja lempeästi auttaa asiakkaitani käsittelemään kehollisesti esiin tulevia tunnepuolen asioita.
Meridiaanit, chakrat ja energiakenttä olivat minulle pitkäaikaisen joogan ja qigongin harjoittamisen kautta ennestään tuttuja juttuja. Näistä oli hyvä saada lisää oppia ja ottaa uudet opit aktiiviseen hoitokäyttöön asiakkaideni iloksi.


Olen vaativa koulutusteni suhteen. Bodymind Balancing Method pääsi yllättämään minut sekä laajuudellaan että laadukkuudellaan. Koulutus on tasokas ja monipuolinen ja samaan aikaan hyvin maanläheinen ja ”normaali”. Pidin kovasti siitä, että gurujen kumartelu ja hurmoshenkisyys loistivat poissaolollaan sekä siitä, että meillä kaikilla painotettiin olevan kyky auttaa lähimmäistämme energiahoidon avulla.

Jaana Filppu


Olen kouluttanut koiria yli 30 vuotta. 20 vuotta sitten opiskelin koirahierojaksi. Pikkuhiljaa olen lisännyt osaamistani: homeopatiaa, akupainantaa, akupunktiota, faskiamanipulaatiota, laserhoitoa, rangan manipulaatiota – koko ajan etsien sitä jotakin. Sain hyviä hoitotuloksia ja vakioasiakkaita.

Minusta aina tuntui, että en halua hoitaa “väkisin”, vaan kehon kanssa pitäisi pystyä keskustelemaan lempeämmin. Ihmissuhteissa ei saada väkisin aikaan mitään hyvää, ja eläintenkin kohdalla pakkokoulutus on säädetty laittomaksi. Täytyi siis olla keino hoitaa muuten kuin pakolla.

Kerran akupunktiokurssikaverini valitti kipeää polveaan. Polvi on leikattu, mutta se ei ollut kunnossa. Toinen kurssikaverini, Suomen energiahoitajien kouluttama energiahoitaja, hoiti jalkaa. Kymmenen minuutin hoidon jälkeen polven omistaja taivutteli jalkaansa ja asteli onnellisena. Ei kuulemma muistanut, milloin jalka olisi ollut niin hyvä!

Juttelin energiahoitajan kanssa ja sanoin, että tuota haluaisin itsekin oppia. Hän kannusti minua, ja viikon päästä olin jo kurssilla.

Kurssille lähtiessäni en ollut koskaan hoitanut ihmisiä. Yhtäkkiä huomasin, että myös se on antoisaa. Teen nykyään työkseni paitsi hoitoja eläimille myös ihmisille.

Jo ennen Suomen Energiahoitajien koulutuksia olin tajunnut, että on tilanteita, joissa en voi auttaa eläintä, ellen hoida myös sen omistajaa. Aiemmin olin pattitilanteessa, kun koira oli kaksi päivää hyvä ja sen jälkeen taas huonona. Nyt minulla on roppakaupalla keinoja siihen.

Eläimiä hoidetaan samoilla periaatteilla kuin ihmisiä: fyysisen kehon, energiakehon ja tunnekehon kautta. Koirat ravistavat itsensä elämän rasitteista vapaiksi, mutta ne imevät negatiivisia tunteita omistajistaan. Rakas “pesusienesi” ei voi parantua, ellei myös sinua itseäsi hoideta.
Jotta eläinten hoitaminen olisi maksimaalisen tehokasta, olen kehittänyt hoitojani edelleen. Haluan, että jokainen lemmikki saa parhaan mahdollisen hoidon.

PS Kurssikaveri, jonka polvea hoidettiin, opiskelee nykyään energiahoitajaksi

Annika Himanen


Vuosia sitten ystäväni ehdotti energiahoitoa isälleni, joka oli juuri saanut tiedon, etteivät syöpähoidot enää tehoa. Isäni menehtyi kaksi viikkoa myöhemmin. Silti sain voimakkaan kokemuksen energiahoidosta, vaikken itse ollut hoidettavan roolissa.

Kului vuosia, jotka käytin suoriutuen omasta elämästäni. Sain erilaisia oireita: epämääräiset vatsaoireet, hermostuneisuus, paniikkikohtaukset, krooninen elohiiri silmässä, palan tunne kurkussa ja lihaskireydet. Ne olivat osa arkeani. En koskaan pysähtynyt itseni ääreen, vaan etsin keinoja päästä tuntemuksista eroon. En osannut kuunnella, mitä ne yrittivät minulle viestittää.

Kävin vuonna 2017 Jyväskylässä kosmetologilla, joka harjoitteli energiahoitoja. Halusin kokeilla. Kehoni huojui, kääntyili ja vääntyili. Tuntui hassulta, että kehoni liikkuu, vaikkei hoitaja edes koske.

Kului muutama vuosi. Olin jälleen levoton kehoni kanssa. Erään keskustelun myötä muistin taas energiahoidot. Menin hoitoon ajatuksena helpottaa pannan tunnetta päässä, palan tunnetta kurkussa ja painetta rintarangassa. Useat lääkärikäynnit eivät olleet selittäneet syytä oireilleni.

Muutaman hoitokerran jälkeen ahdistus paheni, mutta sain hoidoissa työstettyä kipeitä kokemuksia ja tunnetaakkoja. Voin paremmin. Helmikuussa 2022 kävin ensimmäisen Suomen Energiahoitajien kurssin. Hyvin nopeasti kävin loputkin ensimmäisen tason kolmesta kurssista ja odotan minulle sopivaa hetkeä jatkaa opintoja.

Hoitajani puhui siitä, miten energiahoitojen pariin kulkeutunut henkilö usein alkaa hoitojen ohessa työstää itseään ja omaa henkistä polkuaan. Näin kävi myös minulle, ja tein toki itse myös valinnan lähteä tälle matkalle. Tähän matkaan -niin kuin mihin tahansa muuhunkin- kuuluu vuoristoradan huiput ja laskut, sekä kaikki siltä väliltä.

Hoitaminen on opettavaista ja inhimillistä. Tunnen olevani siinä, missä on tarkoitettukin. Olen aina tuntenut halua auttaa ihmisiä voimaan paremmin ja nyt olen löytänyt siihen itselleni sopivan väylän. Uskon myös, että jokaisen hyvinvoivan ihmisen kautta olennainen tässä maailmassa pääsee hiljalleen kukoistukseensa. Teen tätä työtä sydämestäni ja kiitollisena, koko ajan oppien lisää.

Reetta Savolainen


Minun matkani energiahoitajaksi

Halu hoitamiseen syntyi jo lapsuudessa

Oisko se ollut varmaan vuosi 85, kun pieni hentoinen vaalea hiuksinen tyttö halusi auttaa kaikkia, jollain tapaa. Ihmisiä ja eläimiä. Muistan sen kesän kun lintu lensi päin ikkunaa ja putosi maahan, hengittäen raskaasti ja oli todella peloissaan. Laitoin isäni kanssa linnun irtokarkki laatikkoon, pehmustettuun tietenkin. Otin linnun käsieni väliin ja sanoin että hoidan linnun kuntoon. Isäni vastasi, että ei taida auttaa enään, että lintu on aika heikkona.

En muista kuinka tuo kyseinen lintu avun itselleen sai, mutta sen muistan että ei hoitaminen yhteen lintuun jäänyt. Hoitoa sai kuulemani mukaan todella moni, niin ihminen kun eläin. Tuolloin siis olin jo matkalla energiahoidon ihmeelliseen maailmaan.

Omat ongelmat ajoivat etsimään vastauksia

Vuosia myöhemmin, aikuisiällä, sairastuin moneenkin eri vaivaan. Enoni kuolema nosti pintaan kehossa kaikkea mahdollista. Päällimmäisenä menettämisen ja kuoleman pelon. Odotin tuolloin kolmatta lastani.

Paniikkikohtaukset ja ahdistuneisuus tulivat kuvioihin. Tyttäreni syntymä kuitenkin sai minut taas voimaantumaan ja olin hyvävointinen. Jonkun aikaa meni hyvin, mutta aloin kuitenkin reagoida ulkopuolisiin asioihin vetäytymällä ja otin ns kaikesta itseeni. Oli hyvä syy olla omissa oloissa. Olin stressitilassa niin fyysisesti kun henkisesti.

Totaalinen stoppi tuli kun pitkäaikaiset ystävyys suhteet aiheuttivat mielipahaa ja fyysinen kehoni alkoi oireilla voimakkaasti. Nyt jälkikäteen tiedän että nämä kaikki ovat olleet minua opettamassa ja vahvistamisessa matkalleni. Tuolloin ravasin paljon lääkärissä, mutta mistään ei mitään löytynyt ja apuja ei oikein tullut. Kipuilua oli silti joka puolella kehoa ja mielikin oli maassa.

Energiahoidot tulevat tietoisuuteen

Sain tuttavalta vinkin energiahoidosta. Hän oli itse käynyt Helsingissä Petrin hoidossa ja suositteli hoitoa vahvasti. Hakeuduin tuolloin ensimmäistä kertaa energiahoitoon. Ajattelin ensin että, tuskin auttaa ja mitähän hoitoa tuo oikein on. Menin kuitenkin vaikka vahvasti skeptisesti ajattelinkin. Hoidon jälkeen olo oli yllätykseksi aivan erilainen kun mitä olin kuvitellut. Oli helpompi hengittää, olin läsnä ja tuntui että suuri kuorma harteilta olisi otettu pois. Ja tämä siis jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen.

Päätin että jatkan hoidoissa käymistä, koska huono oloni pikkuhiljaa palasi. Kävin hoidoissa 1-2 krt kk. Tajusin myös hoitojen myötä sen, että ei kuorma ja stressi ole päivässä hankittu, joten ei se myöskään sormia napsauttamalla häviä. Annoin kuitenkin keholleni ja mielelleni luvan prosessoida hoitoa omaan tahtiinsa.  Hoidoissa hoidettiin niin fyysisiä kuin henkisiä kipuiluja. Muun muassa lapsuuden aikainen koulukiusaamis tausta hoidettiin ja yksin jäämisen pelko. Mikä varmaan oli syy vetäytymiseen, ettei tuota tunnetta enään tarvitsi kokea. Ja myös paniikki, paniikki siitä että kukaan ei seiso vierelläni tai että kaikki katsoo minua kun menen jonnekin ja arvostelee kun olen erilaisempi kuin muut. Kaikki siis kuormaa lapsuuden aikaisista asioista, asioista jotka tuolloin aiheuttanut valtavaa stressiä ja kuormaa. Kuormaa mitä kantanut kokoajan mukana. Vaikka toki lapsuuteni on ollut ihana ja olen saanut aina rakkautta, läsnäoloa ja lämpöä vanhemmiltani, niin ne vahvimmat stressitilat kuitenkin juontivat juurensa lapsuuden traumoihin ja pelkoihin.

Koulukiusaaminen oli kuitenkin se, mikä oli eniten jäänyt kehon ja mielen muistiin.

Lopulta kuorma, niin lapsuusajan kun aikuisiän, oli jo niin iso, että fyysinen keho alkoi oireilla. Kun sain näihin asioihin helpotusta energiahoidoista päätin, että minäkin haluan auttaa ihmisiä päästämään irti vanhasta, siitä mikä ei enää palvele ja mitä ei tarvitse enää mukana kantaa. Muistot, hyvät muistot on ne mitkä pitää mukanaan aina, sydämessään, mutta jos mukana on negatiivisiä tai kuormittavia tuntemuksia, niin niitä me emme tarvitse. Ne opettaa, mutta niistä on hyvä päästää irti.

Kouluttautuminen energiahoitajaksi alkaa

Aloin etsiä tietoa energiasta ja hoitamisesta. Löysin Suomen Energiahoitajien sivuston ja ajattelin että tuonne minä haluan hakea. Koulutus tuntui pitkältä ja ajattelin josko sen ekan osion kävisi niin hyvä olisi. Aloitin ensimmäisen kurssin, eli Fyysisen kehon hoidon kurssin. Se vei kyllä heti mukanaan. Kaikki oli kerrottu ja opettu niin selkeästi. Kävin kurssin läpi ja tiedon haluni kasvoi. Myös harjoittelu sai intoni vain nousemaan ja nousemaan. Sain neljännen lapseni juuri tuolloin ja hänelle diagnosoitiin hemiplegia. Jätin opiskelut ja ajattelin että katsotaan joskus myöhemmin. Kokoajan kuitenkin tein hoitoja itselle ja läheisille ja pidin oppia yllä.

Yhtenä iltana, en muista mitä netistä selailin, niin huomasin erään toisen naisen kirjoituksen, jossa hän kertoi tarinaa siitä kuinka oli käynyt Suomen Energiahoitajien koulutusta ja hän oli hoitanut poikaansa jolla oli todettu aivoissa kasvain. Hoitamalla poikaansa, kasvain oli pienentynyt ja heidän elämänsä muuttui hoitojen ansioista. Tajusin että myös minulla on mahdollisuus hoitaa perhettä ja itseäni, sekä muita apua tarvitsevia. Liityin koulutusen toiselle kurssi osioille, Energiakehon kurssille. Tein harjoitus hoitoja nyt jo kahdella tekniikalla. 

Into ja vauhti vaan kasvoi ja kasvoi. Liityin seuraavalle, Tunnekehon kurssille. Harjoitus hoidot myös näistä tein ja siinä vielä ajattelin että, se ois eka taso takana. Enempää en tarvitse oppeja. Mutta näin ei käynyt vaan nälkä kasvoi syödessä. Kävin vielä loput, jatkokurssi 1 ja 2. Ja vielä viimeisen eli Henkisen tason kurssin. Lopulta olin suorittanut kaikki 3 diplomia ja olin valmistunut koulutuksesta. Voi sitä onnen ja ilon määrää. 

Kiitollisuus uudesta elämästä ja kyvystä auttaa

En voisi olla kiitollisempi tästä matkasta Miian ja Petrin kanssa. He ovat vuosia hakeneet tietoa, kasvattaneet oppimaansa ja haluavat nyt jakaa sitä muille. He haluavat opettaa energiahoidon kaikille sitä haluaville. Minulla on ollut suuri kunnia saada opetella nämä asiat heidän kanssaan. Niin sydämmellisiä, lämpimiä ja ihania ihmisiä ja ennen kaikkea erittäin ammattitaitoisia ja osaavia opettajia. Heiltä sai apua aina kun joku asia mieltä painoi, oli se sitten opiskeluun tai omaan epävarmuuteen liittyvää. Ja olen saanut apua vielä koulutuksen päättymisen jälkeenkin. Koskaan ei koulutuksen aikana tullut tunnetta että olisi yksin. Aina sai tukea opettajilta ja kanssa oppijoilta. Tämä on ollut huikea matka ja se jatkuu ja jatkuu.

Tästä piti tulla minulle asia jolla hoidan perhettäni ja läheisiäni, heitä siis ennenkaikkea ja poikaani, joka jo hoidoista apua on saanut. Mutta tästä tuli myös minulle ammatti, työ jota rakastan ja jota olen jo lapsesta asti halunnut tehdä.

Halu auttaa johti uuteen ammattiin

Tällä hetkellä minulla on oma yritys, BMB natural healing. Teen hoitoja pääsääntöisesti Jämsänkoskella, mutta olen kulkenut myös muualla päin Suomea ihmisiä ja eläimiä hoitamassa. Eläimiä voi hoitaa samoja menetelmiä käyttäen. Tulokset ovat olleet huikeita. Minun omat asiakkaani kokevat hoitoni joita teen, erittäin rentouttavana, parantavana ja voimaannuttavana. Hoitajana olen heidän mielestään läsnäoleva, rakastava, huomioon ottava ja rauhoittava. Ihanaa palautetta olen saanut myös siitä, että hoito ei lopu hoitoaikaan, vaan haluan kuulla hoidettavista myös hoitojen jälkeen.

Tämän myös minä olen saanut kokea Miian ja Petrin kanssa. Se tunne, että ei ole yksin on todella voimaannuttavaa. Petriltä ja Miialta saa aina ammattimaisia, selkeitä vastauksia kysymyksiin, joita minäkin olen jo varmaan usemman sataa kysynyt ja aina olen saanut heiltä tarvitsemani tuen matkan varrella.

He ottavat jokaisen opiskelijan vastaan omana itsenään. Asiakkaille vastaan siis, oppini olen saanut mestareilta ❤️

Kiitos siis teille Miia ja Petri, että sain opetella teidän kanssanne Bodymind Energy Balancing method – energiahoito menetelmän. Iso ja lämmin suositus kaikille Suomen Energiahoitajien koulutuksesta.

Jonna Peltola, 42v viiden lapsen äiti Keski-suomesta, paljasjalkainen Jämsänkoskelainen.


Kiinnostaako koulutus? Tutustu koulutustarjontaamme alta.


Tässä kuva hoitotuloksesta. Kyseessä nyrjähtänyt nilkka joka on turvonnut ja mustelmilla.

Kuvassa tilanne ennen hoitoa ja kymmenen minuuttia hoidon jälkeen.

Hoidoin jälkeen turvotus on laskenut ja jalan väri on vaaleampi, eli mustelmat ovat alkaneet hävitä.

Taina Kaunisto


Teillä on loistavat  koulutussivut. Sivut ovat helppokäyttöiset, selkeät ja erittäin toimivat. Olen koko aikuisikäni opiskellut eri kouluissa ja kursseilla, ja nämä sivut ovat heittämällä parhaat.

Tuulia


Haluatko kuulla lisää, miten hoidot toimivat ja miten myös sinä voit oppia hoitamaan muita ja itseäsi näillä tekniikoilla? Tule mukaan ilmaiseen luentoon!


Aloitin Suomen energiahoitajien koulutusohjelman vuonna 2018 ja kävin kaikki kurssit reilun puolen vuoden aikana. Lähdin ensimmäiselle kurssille suurella mielenkiinnolla, mutta melko skeptisellä varauksella. Totta puhuen pidin melko hulluutena väittää, että energiahoidolla voisi olla vaikutusta fyysisiin oireisiin. Olin kuitenkin itse käynyt kokeilemassa hoitoa ja koin sen vaikutuksen voimakkaasti kehossani, joten siitä heräsi mielenkiintoni tätä hoitomuotoa kohtaan. Olen ammatiltani terveyden- ja sairaanhoitaja, ja minulla oli kova halu saada tietää, mitä ihmettä kehossani tapahtui hoidon aikana, sillä sitä ei pystynyt selittämään se tieto ihmisen anatomiasta ja fysiologiasta, jonka olin aiemmissa koulutuksissani saanut.

Pidin kursseilla kouluttajien maanläheisestä suhtautumisesta energiahoitoon. Kursseilla välittyi ammattitaito ja vastuullisuus, jota pidän erityisen tärkeänä, kun kyseessä on ihmisten terveyteen liittyvä hoitomuoto. Kurssit olivat todella opettavaisia, ja asioista oli mahdollisuus kysellä lisää. Olen pitänyt erityisen tärkeänä turvallisuudentunnetta siitä, etten jää asioiden kanssa yksin. Kursseilla oppii paljon uutta, ja koulutuksen edetessä ja harjoitushoitoja tehdessä eteen tuli paljon uusia ja toisinaan hämmentäviäkin tilanteita. Asioista on ollut aina mahdollisuus kysyä kouluttajilta, ja sähköposteihin on saanut nopeasti vastauksen. Siitä olenkin erityisen kiitollinen, että kurssien jälkeen ei ole jätetty oman onnensa nojaan, vaan koko ajan on ollut tunne, että saan tukea ja apua, jos sitä pyydän.

Koulutus toi itselleni mukanaan paljon uutta. En olisi ensimmäisellä kurssilla istuessani uskonut, kuinka tiedonjano kasvaa koko ajan vain lisää ja saisin tästä kokonaan uuden ammatin. Olen ollut aina sitä mieltä, etten tule olemaan yrittäjä, mutta toisin kävi. Tein 1,5 vuotta energiahoitoja sivutoimisena yrittäjänä terveydenhoitajan työni rinnalla, mutta loppuvuonna 2020 irtisanouduin työstäni ja jäin täysiaikaiseksi yrittäjäksi energiahoitajana Jyväskylässä. Jaksan edelleen hämmästellä, kuinka paljon energiahoidoilla voidaan tukea ihmisen terveyttä ja kehon kykyä toipua erilaisista oireista. Jouduin jättämään vanhan työni osittain myös siitä syystä, etten kokenut enää eettisesti oikeana hoitaa ihmisiä vain puolikkaalla osaamisellani. Kehon energeettisen tilan huomioiminen on olennainen osa ihmisen kokonaisvaltaista terveyttä, ja oli haastava jättää se huomiotta työympäristössä, jossa sitä ajatusmaailmaa ei tunneta.

Koulutus antoi koko elämääni paljon, itse asiassa omalla kohdallani se mullisti kaiken. Mutta koulutusohjelmassa on ihanaa myös se vapaus, jolla kurssit voi käydä. Täysin omaan tahtiin, joko vain omaksi iloksi jokusen kurssin tai sitten niinkin tosissaan kuin itselleni kävi. Jokaiselta kurssilta sai uusien oppien lisäksi elämään uusia ihmisiä, ja kurssien tunnelmaa onkin toisinaan ikävä.

Samalla välitän Petrille ja Miialle erityiset kiitokset tästä polusta kohti uudenlaista elämää <3

Reetta Enroos


Keväällä 2020 olin tienristeyksessä, työkyky lähes menetetty ja mietin eri vaihtoehtoja kouluttautua fyysisesti kevyempään työhön.

Olin vuosia jatkuneen kovan stressin takia menettämässä työkykyni, ja selviytyminen fysioterapeutin fyysisesti raskaasta työstä alkoi olla haastavaa. Kärsin jatkuvista yläraajakivuista aiemmin leikattujen olkapään ja kaularangan ongelmien takia. Kipuja oli päivisin työrasituksessa sekä öisin, ne vaikeuttivat nukkumistani ja aiheuttivat väsymystä. Lisäksi hormonitoiminta oli seonnut liiallisen vuosia kestäneen kovan treenaamisen ja siihen liittyvän ylikuntotilan takia. Kehoni ei toiminut normaalisti, ja voin huonosti.

Ystäväni suosituksesta osallistuin Suomen Energiahoitajien järjestämään ilmaiseen webinaariin Energeettisestä jäsenkorjauksesta. Innostuin aiheesta ja huikeista hoitoesimerkeistä niin paljon, että ilmoittauduin heti mukaan. Kuka vain voi ilmoittautua koulutuksiin, sillä niihin ei vaadita mitään aiempaa hoitajakokemusta tai -koulutusta. Koulutuksissa oli myös osamaksumahdollisuus, mikä helpotti koulutuksen aloittamista.

Koulutuksista vastasi Petri Filipczak, ensimmäinen kurssini oli 6.-7.6.2020 Fyysisen kehon hoidon kurssi, jossa opeteltiin mittaamaan ja hoitamaan kehon virheasentoja ja kiputiloja sekä sisäelimiä energian avulla. Testasimme ja harjoittelimme pienryhmissä, ja meitä ohjattiin kädestä pitäen tekemään kaikki oikein. Koin opetuksen todella ammattitaitoisena ja perusteellisena. Otin heti menetelmän opit käyttöön, ja asiakkaat saivat todella hyviä tuloksia jopa kroonistuneisiin kipuihin, skolioosiin sekä selkä- ja nivelrikkosärkyihin. Aloitin samalla itseni hoitamisen energiahoitotekniikoilla ja otin hoitosarjoja kouluttajilta, sillä halusin hoitaa ja puhdistaa itseäni. Näin ollen voin olla puhtaampi hoitaja auttaessani muita voimaan paremmin. Hoitoenergia kulkee kauttani vapaammin, kun omat energiatukokseni on poistettu.

Koulutukset etenivät loogisesti ja olivat sopivin väliajoin. Kuukaudessa ehti aina perehtyä opittuun aiheeseen riittävästi ja sai kokemuksia harjoitusasiakkaiden hoitamisesta. Tunnekehon hoito ja energiakehon hoito -menetelmät olivat aivan erilaisia menetelmiä, jotka myös
opetettiin perusteellisesti. Aina koulutusjakson lopussa teimme toisillemme hoidot opituilla menetelmillä. Ykköstason koulutusten jälkeen oli kaksi jatkokoulutusviikonloppua, joissa eri hoitomenetelmiä ja testausta opittiin paljon lisää Näyttökoe kuului Jatkokurssi 1:n yhteyteen, ja siinä varmistettiin niin teoriatiedon ja käytännön hoitomenetelmien osaaminen kuin toimiminen asiakastilanteessa.

Hyväksytyn näyttökokeen suoritettuani ja riittävän määrän harjoitusasiakkaita raportoineena sain ykköstason hoitajan pätevyyden ja tietoni Suomen Energiahoitajien hoitajalistaan. Tämä oli todella motivoivaa ja innostavaa, ja tunsin kuuluvani osaksi suurempaa kokonaisuutta. Sain kouluttajilta henkilökohtaista tukea ja tsemppiä edetäkseni koulutuksissa ja myös huolehtiakseni riittävästä levosta arjen, työn ja koulutusten lomassa. Säännölliset energia- ja tunnehoidot kouluttajilta auttoivat näkemään ja ymmärtämään tilanteeni ja lisääntyneen stressin, ja hölläsin töiden osalta lokakuun ajaksi, koska en halunnut sairastua vakavammin. Rytmihäiriöt asettuivat levolla, ja keho rauhoittui. Sain kauempana olleet koulutukset suoritettua: Jatkokurssi 2 Oulussa ja Henkisen tason hoito -koulutuksen Turussa.

Henkisen tason koulutusviikonlopun koin kaikkein arvokkaimpana itselleni sieltä saatujen oppien, tiedon, menetelmien ja puhdistavien harjoitushoitojen takia. Sain vahvuutta selviytyä haasteista ja vastustuksesta, joita olen kokenut paljon ja jotka usein liittyvät henkiseen
kasvuun ja etenemiseen. Asiakkaani saivat myös todella paljon apua henkisen tason hoidoista muun muassa pitkittyneeseen ahdistukseen ja jatkuvaan epäonnistumiseen elämässä.

Perjantaina 13. päivänä marraskuuta huomasin, että 2. ja 3. tason harjoitushoidot on hyväksytty ja olen virallisesti 3. tason hoitaja! Tästä motivoituneena kirjoitin ensimmäisen blogitekstini “Miten minusta tuli energiahoitaja”. Ilokseni se julkaistiin myös Suomen Energiahoitajien Facebook-sivuilla!

Syksyn 2020 aikana osallistuin myös 12 viikon tunnetyöskentelyn workshopiin, jonka veti Miia Varpalahti. Suosittelen tätä kokonaisuutta kaikille, sillä sen avulla opit ymmärtämään itseäsi ja toimintaasi eri elämänvaiheissa ja saat hoidettua valtavasti taakkaa pois kehostasi ja mielestäsi. Tunnetyöskentely on valtavan tärkeää sekä oman kehityksesi kannalta että työskennellessäsi muiden ihmisten kanssa.

Miten voin nyt, kun kaikki kolmen tason koulutukset on käyty? Mitä on tapahtunut?

Työkykyni on palautunut, kivut ja säryt ovat vähentyneet ja osittain loppuneet kokonaan. Särkylääkkeitä käytän enää harvoin ja olen oppinut pääsemään kivuista eroon myös muilla konsteilla, muun muassa miettimällä kivun syytä ja viestiä, itsehoidolla, ulkoilemalla ja juomalla vettä. Yöuneni laatu on parantunut: nukun paremmin ja syvän unen määrä on jopa kolminkertaistunut. Väsymys on poistunut. Energiaa riittää myös harrastuksiin, ja pystyn työskentelemään sekä fyysisesti raskaiden fysioterapia-asiakkaiden että energiahoitoasiakkaiden kanssa. Edelleen joudun seuraamaan rasituksen ja palautumisen suhdetta tarkemmin, sillä vuosia kestänyt lisämunuaisstressi ei poistu kovin helposti. Riittävän levon takaaminen on hieman haastavaa, kun olen luonteeltani suorittaja. Aionkin kouluttajan ohjeita noudattaen panostaa riittävään lepoon ja palautumiseen ja jatkaa hoitosarjan ottamista niin kauan, että kehoni toimii optimaalisesti myös lisämunuaisten osalta. Suurelta osin kehoni toiminta on jo palautunut normaaliksi ja voin tehdä asioita, joista nautin. Myös suorituskykyni on treeneissä parantunut huimasti riittävän levon ja energiahoitojen ansiosta!

Suosittelen lämpimästi kaikille Suomen Energiahoitajien koulutuskokonaisuutta sekä energiahoitoja oman kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parantamiseksi ja muiden auttamisen mahdollistamiseksi! Maailma tarvitsee meitä!

Kiitollisin terveisin Johanna Oinonen


Haluatko kuulla lisää, miten hoidot toimivat ja miten myös sinä voit oppia hoitamaan muita ja itseäsi näillä tekniikoilla? Tule mukaan ilmaiseen luentoon!