Tutkimus 6: Energiahoidon vaikutus kuolion paranemiseen

Zdenko Domancic
Kuva: Zdenko Domancic

Tämä tutkimus oli seurantatutkimus, joka kesti 6kk ja toteutettiin 80-luvulla Jugoslaviassa.

Jugoslavialainen energiahoitaja nimeltään Zdenko Domancic halusi avata energiahoitoklinikan maahansa 80-luvulla. Klinikan avaamisen edellytys oli, että Zdenko todistaa maansa viralliselle terveydenhuoltojärjestelmälle että energiahoito saa todellisia vaikutuksia aikaan ja on turvallista.

Energiahoitoja testaamaan perustettiin komissio joka valitsi testattavaksi sairaudeksi pitkälle edenneen kuolion. Kuolio valittiin siitä syystä, että kyseinen vaiva ei milloinkaan parane itsestään. Vain testaamalla hoitoa vaivaan joka ei parane itsestään on mahdollista saada kiistatonta näyttöä hoitojen vaikuttavuudesta.

Puoli vuotta kestäneessä tutkimuksessa oli mukana 200 henkilöä, joilla oli pitkälle edennyt kuolio ja jotka olivat leikkausjonossa amputaatiota varten.

Tutkimuksen tulos: Tutkimuksen aikanakuolio parani kaikilta 200 kokeessa mukana olleelta henkilöltä. Yhdenkään raajoja ei tarvinnut amputoida. Komission päätelmä kokeen jälkeen oli että energiahoito tuottaa selkeitä tuloksia ja Zdenko ja hänen klinikkansa sai valtion tuen joka on edelleen voimassa tänäkin päivänä.

Valittavasti ainoa kirjallinen dokumentti Zdenkon tutkimuksesta on sloveniaksi : Kirja tutkimuksesta

Energiahoitoklinikka Sloveniassa

Nykyään Zdenko tekee hoitoja muiden hoitajien kanssa energiahoitoklinikalla Sloveniassa. Klinikasta on tehty dokumentti jossa seurataan vaikeista jalkojen verenkierron häiriöstä kärsivää mieshenkilöä, joka saa klinikalla hoitoa. Hoitotuloksia on kommentoimassa hoitojen jälkeen miestä hoitava lääkäri, joka tietää vaivan vakavuuden. Lääkärin kommentit hoitojen jälkeen:

  • Tämä energiahoidolla saatu hoitotulos on vähintään yhtä hyvä tai parempi mitä voimme saada aikaan parhailla lääketieteen menetelmillä ja pitkillä hoitojaksoilla”.
  • “Olen sitä mieltä, että potilaita tulisi hoitaa myös näillä menetelmillä.”

Näin siis muualla maailmassa missä asioita tutkitaan sekä ollaan valmiita käyttämään kaikkia tehokkaita keinoja potilaiden parhaaksi.

Dokumentissa näytetään myös mikroskooppikuvia siitä, miten energiahoito vaikuttaa liuokseen missä on kalsiumkarbonaattikiteitä. Energiahoito muokkaa kiteitä siten, että kuutiomaisista kiteistä syntyy kukkamaisia muodostelmia. 

Energiahoito vaikuttaa siis myös elottomaan aineeseen molekyylitasolla ja tämä on yksi lisätodiste siihen, että hoitovaikutus ei ole vain mielen tuotetta vaan hoidolla on mitattavissa oleva fyysinen vaikutus.

Katso ajatuksia herättävä dokumentti alta.