Tutkimus 6: Energiahoidon vaikutus kuolion paranemiseen

Zdenko Domancic
Zdenko Domancic

Tämä tutkimus oli seurantatutkimus, joka kesti kuusi kuukautta ja toteutettiin 1980-luvulla Jugoslaviassa.

Jugoslavialainen energiahoitaja Zdenko Domancic halusi avata energiahoitoklinikan maahansa 1980-luvulla. Klinikan avaamisen edellytyksenä oli, että Zdenko todistaa maansa viralliselle terveydenhuoltojärjestelmälle, että energiahoito saa aikaan todellisia vaikutuksia ja on turvallista.

Energiahoitoja testaamaan perustettiin komissio, joka valitsi testattavaksi sairaudeksi pitkälle edenneen kuolion. Kuolio valittiin siitä syystä, että kyseinen vaiva ei milloinkaan parane itsestään. Vain testaamalla hoitoa vaivaan, joka ei parane itsestään, on mahdollista saada kiistatonta näyttöä hoitojen vaikuttavuudesta. Tutkimuksessa oli mukana 200 henkilöä, joilla oli pitkälle edennyt kuolio ja jotka olivat leikkausjonossa amputaatiota varten.

Tutkimuksen tulos: Tutkimuksen aikana kuolio parani kaikilta 200 kokeessa mukana olleelta henkilöltä. Yhdenkään raajoja ei tarvinnut amputoida. Komission päätelmä kokeen jälkeen oli, että energiahoito tuottaa selkeitä tuloksia ja Zdenko ja hänen klinikkansa sai valtion tuen, joka on voimassa tänäkin päivänä.

Valittavasti ainoa kirjallinen dokumentti Zdenkon tutkimuksesta on sloveniaksi: Kirja tutkimuksesta

Energiahoitoklinikka Sloveniassa

Nykyään Zdenko tekee hoitoja muiden hoitajien kanssa energiahoitoklinikalla Sloveniassa. Klinikasta on tehty dokumentti, jossa seurataan vaikeista jalkojen verenkierron häiriöstä kärsivää mieshenkilöä, joka saa klinikalla hoitoa. Hoitotuloksia on kommentoimassa miestä hoitava lääkäri, joka tietää vaivan vakavuuden. Lääkärin kommentit hoitojen jälkeen:

  • Tämä energiahoidolla saatu hoitotulos on vähintään yhtä hyvä tai paremp,i mitä voimme saada aikaan parhailla lääketieteen menetelmillä ja pitkillä hoitojaksoilla.”
  • “Olen sitä mieltä, että potilaita tulisi hoitaa myös näillä menetelmillä.”

Näin siis muualla maailmassa tutkitaan ja ollaan valmiita käyttämään kaikkia tehokkaita keinoja potilaiden parhaaksi.

Dokumentissa näytetään myös mikroskooppikuvia siitä, miten energiahoito vaikuttaa liuokseen, jossa on kalsiumkarbonaattikiteitä. Energiahoito muokkaa kiteitä siten, että kuutiomaisista kiteistä syntyy kukkamaisia muodostelmia. 

Energiahoito vaikuttaa siis myös elottomaan aineeseen molekyylitasolla, ja tämä on yksi lisätodiste siihen, että hoitovaikutus ei ole vain mielen tuotetta, vaan hoidolla on mitattavissa oleva fyysinen vaikutus.

Katso Zdenkon klinikasta tehty dokumentti alta.