Suomen Energiahoitajien tarina:
Epäuskon ja testaamisen kautta ihmeiden äärelle

Meiltä kysytään usein, mistä BodyMind Energy Balancing Method -hoidot ovat saaneet alkunsa. Tässäpä tarinamme:

Nykyinen pääkouluttajamme Petri tutustui energiahoitoihin vuonna 2001. Hän harjoitteli hoitoja läheisillään ja alkoi saada heti tuloksia. Hän muun muassa sai oikaistua siskoltaan skolioosin eli selkärangan vinoutuman. Vaikka Petri ei ollut uskonut hoitojen toimivan, kokemus kasvatti innostusta: tämä tosiaan on mahdollista!

Petri opiskeli kaikki eri energiahoitomuodot, joita löysi, aina ulkomaita myöten. Käytännön testit läheisille jatkuivat. Näin Petrille muodostui oma tehokas ja maanläheinen hoitoprotokolla, josta karsiutui pois kaikki ”turha”. Hän halusi löytää fysikaaliset selitykset sille, miksi joku tekniikka toimi ja toi hoitovaikutuksia. Selitykset ovatkin löytyneet kokemuksen myötä hoitotyötä tehdessä.

Kun Petri kertoi saamistaan hoitotuloksista, häntä pyydettiin opettamaan hoitotekniikoita muillekin. Ensimmäinen koulutus pidettiin vuonna 2007. Opetus tapahtui aluksi toisten kodeissa, esimerkiksi Miian olohuoneessa.

Suomen Energiahoitajat perustettiin vuonna 2011 sen jälkeen, kun Nino oli tutustunut Petriin ja saanut apua vakavaan selkäongelmaansa. Opiskelujen ja pitkään jatkuneen hoitotyön tuloksena on kehittynyt BodyMind Energy Balancing Method -hoitomuoto, jossa käytetään monia eri energiahoitotyökaluja riippuen asiakkaan vaivasta ja siitä, kuinka asiakkaan keho vastaa hoitoon. Jokainen hoitokerta voi olla hyvin erilainen samallakin henkilöllä.

Methodilla voidaan hoitaa kehon asentovirheitä, kipuja ja elimiä ja vahvistaa kehon omaa paranemisjärjestelmää. Menetelmä sisältää myös monia eri työkaluja tunnestressien, traumojen ja tunnelukkojen sekä kehoon ja alitajuntaan varastoituneiden oireiden purkamiseen.

Suomen Energiahoitajien kouluttajina toimivat Petri Filipczak ja Miia Varpalahti. Koulutus etenee vaiheittain, kurssi kerrallaan alkaen Fyysisen kehon hoitokurssista. Kursseja voi opiskella oman aikataulun ja kiinnostuksen mukaisesti: opiskella voi joko vain yhden kurssin tai koko koulutusohjelman kaikki kurssit. Useiden kursseille osallistuneiden kokemus on, että koulutus vie mennessään.

Koulutuksia voi käydä lähiopintoina Helsingissä tai Kuopiossa, omatoimisesti verkko-opintoina tai osallistumalla online-kurssille verkon kautta. Miia ja Petri ovat kurssilaisten tukena koulutuksen aikana ja sen jälkeen. Kurssilaisille on perustettu myös omat WhatsApp-ryhmät, joissa voi esittää kysymyksiä, jakaa kokemuksia ja saada tukea myös muita hoitajilta.

Kesäkuuhun 2022 mennessä Suomen Energiahoitajat on kouluttanut 1300 henkilöä. Toiset haluavat energiahoidosta uuden ammatin ja tekevät hoitoja kokopäiväisesti. Toiset tekevät hoitoja muun työn ohella, kun taas osa kurssilaisista opiskelee hoitaakseen itseään ja läheisiään.

Suomen Energiahoitajien henkilökunnasta Miia ja Petri huolehtivat Suomen koulutuksista ja hoitajista, Nino ja Toni puolestaan keskittyvät seuraavaksi viemään Methodia ulkomaille.