Miten minusta tuli energiahoitaja

4 vuotta sitten stressitaakka muuttui liian suureksi.

Hyvinvointi, terveys ja onnellisuus ovat asioita, joiden merkityksen ymmärtää vasta kun ne menettää. Itselleni kävi juuri näin! Monen vuoden kova treenaaminen, kilpailu voimanostossa SM-tasolla sekä arjessa ja työssä esiintyvät liian kuormittavat tekijät yhdistettynä perfektionistiseen luonteeseeni olivat liikaa. Kaikki yhdessä aiheuttivat keholleni valtavan stressin, ylikunnon ja fyysiset ongelmat. Keho ei enää toiminut normaalisti, hormonitoiminta sekosi ja kivut tulivat jokapäiväiseksi osaksi arkeani. Särkyjä oli päivisin rasituksessa sekä öisin levossa, unet muuttuivat heikoiksi ja olin jatkuvasti väsynyt. Olkapäätäni ja kaularankaani operoitiin 2017 ja 2018, oireet helpottuivat, mutta pidemmällä aikavälillä kivut ja yläraajaoireilu pikkuhiljaa palasivat. Juoksin jatkuvasti lääkäreillä, hieronnassa ja fysioterapiassa saaden aina hetkeksi apua ongelmiini. Särkylääkkeitä jouduin käyttämään paljon ja voin huonosti. Turhauduin ja tuntui etten saa apua mistään. Osa ystävistäkin kaikkosi, kun en treeniaikoina ollut ehtinyt pitää yhteyttä, mutta onneksi muutamat ovat pysyneet vierelläni myös nämä vaikeat vuodet, kiitos heille.

Ajattelinkin keväällä 2020 työkykyni menneen pysyvästi, en kokenut selviäväni fyysisesti raskaasta fysioterapeutin työstäni. Lisäksi olin todella väsynyt ja turhautunut, yrityksen tulevaisuus mietitytti ja stressasi, olinhan toiminut yrittäjänä vuodesta 2001 lähtien. Mielessä pyöri paljon kysymyksiä; miksi minä joudun kärsimään, miksi minua koskee, miksi en voi elää onnellista ja tervettä elämää ilman kipuja. Kivut ja säryt häiritsivät yöunia ja kaikkia sosiaalisia suhteita, itselle mieleiset harrastukset piti lopettaa ja töistä selviytyminen oli vaikeaa. Kun tiputetaan tyhjän päälle ja kielletään fyysinen rasitus luontaisesti aktiiviselta ihmiseltä, siihen astiselta elämältä tippui pohja, arvot menivät uusiksi. Jouduin lepäämään, olemaan tekemättä mitään ja opettelemaan asioita uudelleen, aivan erilaisista lähtökohdista käsin. Aloin viettää paljon aikaa luonnossa ja mökillä, suppaillen ja maisemia valokuvaten, auringonlaskut ja nousut antoivat voimaa vielä jatkaa eteenpäin. En halunnut luovuttaa vaan halusin katsoa mihin tämä polku johtaa ja selvittää mikä tarkoitus kaikella kokemallani on.

Tällä hetkellä olen kiitollinen kaikista niistä haasteista terveyteni ja hyvinvointini kanssa, koska juuri niiden ansiosta olen etsinyt elämääni syvempää tarkoitusta, uusia ammatteja ja harrastuksia. Olen kouluttautunut paljon viimeisen kolmen vuoden aikana, ensin stressinhallintavalmentajaksi ja siitä innostuneena Firstbeat Hyvinvointi-asiantuntijaksi. Hankin myös Neurosonic divaanin tukemaan omaa ja asiakkaiden palautumista ja kouluttauduin vielä viime keväänä psyykkiseksi valmentajaksi. Kaikki nämä koulutukset ovat tukeneet omaa toipumistani, vahvistaneet minua ja arvomaailmaani ja auttaneet kehoa palautumaan paremmin. Myös luonnosta on tullut tärkeä paikka rentoutua, purkaa stressiä, kerätä voimia ja opetella näkemään pieniä kauniita asioita vaikeinakin hetkinä. Työkalupakki on karttunut jokaisesta koulutuksesta, mutta koin että jotain tärkeää puuttui vielä. Palapeli ei ollut vielä valmis, en ollut perillä joten etsiminen jatkui.

Minustako valotyöntekijä? Olisiko se mahdollista?

Tiesin että on paljon eri hoitomuotoja, jotka ovat fyysisesti kevyempiä toteuttaa kuin nykyinen fyysisesti raskas fysioterapeutin työni. Olin myös itse ottanut erilaisia energiahoitoja jo kymmenen vuoden aikana ja tiesin niistä jonkin verran. Olin myös tehnyt suuren työn itseni ja ajatusmaailmani kanssa pohtiessani asioita ja elämän tarkoitusta, hoidattaen ja puhdistaen samalla itseäni. Monet asiakkaat kokivat nykyisetkin hoidot, hieronnat ja fysioterapiat, hyvin vahvoina, rentoutuivat ja saivat hyviä hoitokokemuksia jo silloin. Tiesin että energia virtasi käsieni kautta asiakkaisiin, ajattelin aina heidän korkeinta parastaan ja positiivisia ajatuksia hoitaessani heitä. Minulle sanottiin usealta suunnalta ”Sinulla on tehtävä täällä, hoidat ihmisiä energian avulla, sinusta tulee valotyöntekijä”. Mitenköhän se onnistuu? En minä kuitenkaan opi! Se on liian vaikeaa! Minulla ei ole rahaa kouluttautua… Epäilin itseäni, kykyjäni ja mahdollisuuksiani kunnes minut ohjattiin oikealle tielle. Onneksi näin tapahtui!

Miten löysin Suomen Energiahoitajat ja mistä kaikki alkoi?

Keväällä 2020 Ystäväni Timo viestitteli että illalla on Webinaari energeettisestä jäsenkorjauksesta ja suositteli minua tutustumaan aiheeseen. Hän on käynyt Suomen Energiahoitajien koulutuksia ja sanoi: ”Tämä voisi olla sinulle kevyempi ja hyvä työskentelymuoto!” Katsoin Webinaarin ja ilmoittauduin heti ensimmäiseen koulutukseen, joka olisi Joensuussa kesäkuun alussa 6-7.6.2020. Innostuin heti, koulutus resonoi vahvasti ja sen sai maksaa osamaksulla, siihen sai vielä webinaari-alennuksenkin. Esteet oli poistettu tieltäni enkä epäröinyt hetkeäkään. Tämä oli uuden polun alku, mikä vei mennessään koko sydämeni. Värit palasivat elämääni, luonto kirkastui ja myös pukeutumiseni muuttui värikkäämmäksi. Kuva mökkirannastamme syyskuussa 2020.

Koulutuksia, kohtaamisia, seikkailuja ja upeita hoitokokemuksia

Kesäkuun koulutus alkoi järkyttävällä päänsäryllä. Koko matkan Joensuuhun koski päähän, ja jouduin kesken koulutuksen lähtemään ulos. Nyt tiedän energioiden olleen niin korkealla että herkkänä ihmisenä reagoin päänsäryllä. Selvisi myös koulutuksen edetessä että olen ”yläpörrääjä”, ja tarvitsen vastapainoksi paljon maadoitusta, mm. luonnossa oleilua. Päänsäryt loppuivat kuin seinään samoin kuin muut säryt ja pääsin särkylääkkeistä eroon. En olisi uskonut että voin saada kivuttomuuden ja työkykyni takaisin. Kehoani on edelleen kuunneltava tarkasti välttääkseni ylirasituksen, koska palautumiseni ei vielä ole optimaalista.

Koulutuksessa kaikki olivat mukavia, tunnelma vapautunut ja luottamus toisiamme kohtaan vahva. Pääkouluttajana toimi Petri Filipczak ja koulutussihteerinä Miia Varpalahti, jonka järjestämään 3 kuukauden Tunnetyöskentelyn Workshoppiin osallistun parasta-aikaa. Tiesin heti alusta alkaen että tänne minä kuulun, tuntui kuin kotiin olisi mennyt! Koulutus oli ammattitaitoista, meitä opetettiin ”kädestä pitäen” tekemään mittaukset juuri oikeista kohdista ja hoitamaan oikein. Kouluttajien esimerkit ja omat kokemukset antoivat mukavan lisän ja piristivät aina tiiviin tietopaketin keskellä. Energeettisen jäsenkorjauksen harjoittelu oli luonteva jatko fysioterapeutin työlleni, koska molemmissa käytetään mittauksia tärkeänä osana hoitoja. Myös fyysinen kosketus on asiakkaille tärkeää. Yllätyin itsekin menetelmän helppoudesta ja hoitojen tehokkuudesta.

Energiahoito on yksinkertaisesti sanottuna Stressin poistoa elimistöstä energian avulla ja vaikuttaa suoraan hermoston kautta

”Energiahoito avaa asiakkaan kehossa olevia energiatukoksia, jotka usein aiheuttavat kehoon virheasentoja, jännityksiä ja erilaisia sairauksia. Energiahoidon avulla energian virtaus kehossa paranee, stressi poistuu, jännitykset ja kivut vähenevät / poistuvat kokonaan. Kun energiat virtaavat ilman tukoksia, asiakas voi paremmin, kokee itsensä terveemmäksi ja voi parantua jopa kymmeniä vuosia vaivanneista kivuista / sairauksista. Energiahoito on kehoon kertyneiden kuonien siivoamista”. Ote näyttökokeen kirjallisesta osiostani.

Saimme koulutuksissa toisia hoidettaessa huikeita tuloksia ja otin heti työssäni käyttöön uudet menetelmät. Harjoitushoito-asiakkaat olivat ihmeissään ja saivat apua jopa kroonistuneisiin kipuihin, skolioosiin, nivelrikkosärkyihin ja koulutuksen edetessä tunneongelmiin mm. stressiin ja ahdistukseen. Aloitin samalla itseni hoitamisen energiahoitotekniikoilla ja aloitin myös hoitosarjat kouluttajilta. Haluan hoitaa ja puhdistaa itseäni, jotta voin olla parempi hoitaja auttaessani muita voimaan paremmin. Kun on ollut paljon terveyshaasteita ja sairauksia, niin ”siivottavaa” eli hoidettavaa riittää omassa kehossa fyysisesti sekä myös tunnepuolella kaikkien elämässä tapahtuneiden asioiden jäljiltä.

Kuukaudet etenivät nopeasti, päivät täyttyivät harjoitusasiakkaista sekä fysioterapia-asiakkaista ja kokemukset olivat todella loistavia, mm. useita vuosia kestänyt hermosärky lähti asiakkaalta ja hän pystyi nukkumaan yöt heräämättä. Itse pystyin tekemään normaaleja työpäiviä, enkä enää kärsinyt kivuista. Palasin myös takaisin ohjaamaan Kansalaisopiston ryhmiä usean vuoden tauon jälkeen ja koin olleeni tervetullut!

Olen löytänyt tarkoituksen elämälleni kaikkien vaikeuksien jälkeen – olen vihdoinkin oikea energiahoitaja!

Jännittävin hetki koulutuksissa oli näyttökokeen suorittaminen 12.9.2020 Joensuussa. Pelkäsin ja panikoin kuten minulla on tapana reagoida oudoissa ja arvioitavissa tilanteissa, mutta selvisin ja olin tyytyväinen suorituksiini. Parin viikon kuluttua tuli postissa Diplomi ja ”Olet nyt tason 1 hoitaja”. Tämä tuntui niin hienolta ja arvokkaalta, opiskeluni ja työni olivat vihdoin tuottaneet tulosta ja kuulun nyt Suomen Energiahoitajiin!

Jouduin hieman lokakuussa keventämään töitäni että sain kauempana olleet koulutukset suoritettua ja myös keholleni riittävästi lepoa. Stressi nosti taas päätään ja keho alkoi oireilla. Sain kouluttajalta ja lääkäriltä käskyn levätä enemmän ettei tilanne mene pahemmaksi. Koulutusviikonloput olivat pitkiä ja tiiviitä matkoineen ja opiskeluineen; Jatkokurssi 2 järjestettiin Oulussa ja Henkisen tason hoito koulutus Turussa. Näiltä kursseilta sain todella paljon vahvistusta jo aiemmin oppimalleni ja harjoitushoidot toisillemme puhdistivat valtavasti taakkaa kehosta ja mielestä. Innoissani jatkoin opiskelua ja harjoitushoitojen tekemistä, asiakkaat saivat edelleen hyviä kokemuksia hoidoissa ja niiden jälkeen. Tässä muutama palaute: ”En ole enää niin stressaantunut, osaan suhtautua asioihin eri tavalla.” ”Olen kasvanut pituutta”. ”Jatkuva ahdistus hävisi hoidon jälkeen melkein kahdeksi viikoksi”. ”Oikein hyvä, rauhallinen ja positiivinen olo”. ”Kyllä sinä olet ammattilainen”!

Ammattitaitoni fysioterapeuttina ei ole lainkaan heikentynyt terveyshaasteideni ja uusien koulutusteni myötä vaan voin entistä paremmin auttaa apua tarvitsevia asiakkaita työaikatauluni ja opiskelujeni puitteissa. Kivut, stressi, kehon asentovirheet, väsymys ja kuormittavat tunteet / negatiiviset tunnemuistot on mahdollista hoitaa energiahoitomenetelmillä ja / tai yhdistettynä aiempaan osaamiseeni. Koulutukset ovat lisänneet osaamistani ja rohkeuttani tarjota asiakkaille myös vaihtoehtoisia hoitomuotoja. Tulevaisuus on avoinna mutta tällä hetkellä teen työtäni sekä fysioterapia- että energiahoitoasiakkaiden kanssa ja ohjaan ryhmiä. Opiskelen myös Neuropsykiatriseksi valmentajaksi monimuoto-opiskeluna työn ohessa ammatillisena kuntoutuksena.

Unelmat toteutuu

Perjantaina 13.11 huomasin että harjoitushoitoni 2 ja 3 tasolta on hyväksytty ja olen nyt tason 3 hoitaja. Todella suuri unelmani on juuri toteutunut! Kiitokseksi Miialle ja Petrille tein lokakuun lopulla Kultaiset lehdet taulusarjan ja siihen liittyvän runon. Toivon tämän ensimmäisen kirjoitukseni sekä oheisen runon tuovan kaikille uskoa ja valoa elämän haasteisiin ja rohkeutta kulkea kohti omia unelmia ja itsensä näköistä elämää. Elämä voi yllättää positiivisesti kun sille antaa mahdollisuuden. Kaiken kokemani jälkeen uskon siihen että juuri oikeat ihmiset tulevat kohdallesi kun aika on oikea! En olisi aiemmin ollut valmis tälle matkalle -Elämä kantaa!

Tämä on ”blogi-kirjoitukseni” ensimmäinen osa. Seuraavissa kirjoituksissa kerron lisää energiahoidoista, asiakaskokemuksista ja käyttämästäni Bodymind Energy Balancing Method – menetelmästä, jota Suomen Energiahoitajat käyttävät hoitaessaan. Valoisaa syksyä kaikille ja ottakaa rohkeasti yhteyttä minuun, kerron mielelläni lisää.

Kiinnostaako koulutus? Katso tulevat kurssimme alta.