Tietoa energiahoidoista osa 2: Miksi ihmiset sairastuvat?

Seuraava aloituskurssi:

Fibromyalgia.jpg

Viime artikkelissa tarkastelimme mitä on optimaalinen terveys.

Tästä pääsemmekin nyt seuraavaan kysymykseen, miksi ihmiset sairastuvat? Mitkä tekijät järkyttävät terveyden tasapainoa siinä määrin, että hänelle tulee oireita ja hän kokee olevansa sairas?

Usein ihmisten suusta kuulee lauseita kuten ”Minulla on selkä romuna” tai ”Minulla on reuma” tai ”Minulla on kulumia”. Tällaisia löydöksiä lääketiede tietenkin tekee, huono puoli näissä on kuitenkin se, että ihmiset kertovat näistä kuin ne olisivat kiveen kaiverrettuja ikuisia totuuksia. Ajatus yleensä noiden lauseiden takana on se, että ”olen tällainen ja tulen aina olemaan, eikä sille mahda kukaan mitään”.

Olisi kuitenkin tärkeää tiedostaa että ajatus siitä että ”tälle ei mahda mitään” ei ole totuus vaan lähinnä uskomus jollaisia terveydenhuolto on istuttanut ihmisten päähän. Ihminen ei ole kuollut kone joka vain kuluu ja johon pitää vaihtaa vähän väliä uusia osia. Ihmiskeho on elävä, jatkuvasti uusiutuva organismi joka kykenee hämmästyttävään paranemiseen mikäli kehon paranemisjärjestelmä toimii optimaalisesti. Valitettavasti terveydenhuolto ei useinkaan pyri tuohon päämäärään, ja silloin moni vaiva on ”parantumaton”.

Jos henkilö sairastaa jotakin sairautta mikä ei tunnu paranevan itsekseen, tulisikin sen sijaan että ajatellaan sairauden olevan ”mahdoton parantua”, lähteä miettimään mikä kehossa aiheuttaa jatkuvaa sairastumista tai estää nykytilanteen paranemista? Kun noita tekijöitä löydetään ja niille aletaan tehdä korjaavia toimenpiteitä, voi keho alkaa parantua myös ”parantumattomista” sairauksista.

Mitkä tekijät siis saavat kehon epätasapainoon? Alla listaa muutamista tekijöistä mitä nykyihmisen keho joutuu kestämään:

 • Epäterveellinen ruokavalio kuten
  • Prosessoitu ruoka
  • Liiallinen sokerin käyttö
  • Huonolaatuisten rasvojen käyttö
 • Liian vähäinen uni
 • Liian vähäinen/liiallinen liikunta
 • Erilaisten kemikaalien/myrkkyjen aiheuttama kuorma kuten
  • ruuan sisältämät lisäaineet/kemikaalit/hormonit
  • veden sisältämät kemikaalit/hormonit
  • alkoholin/tupakan käyttö
  • puhdistusaineet
  • hygieniatuotteiden kemikaalit
  • ilmakehän saasteet
  • Kodin tekstiilien sisältämät kemikaalit
  • Rakennusten sisältämät kemikaalit/homeet/myrkyt
  • Jne.
 • Sähkömagneettinen kuorma kuten
  • Kännykät, tietokoneet, WIFI-verkot
  • Radiomastot
  • Sähkölinjat

Listaa voisi jatkaa mutta tämä antaa jo kuvaa siitä miten suuren kuorman erilaisia rasitteita keho joutuu käsittelemään päivittäin.

Yleensä näitä tekijöitä pidetään sairauksien syinä.

Lääketieteen mukaan monet sairaudet ovat myös geneettisiä ja ajatellaan että koska henkilöllä on tietty genetiikka, on hän tuomittu saamaan jonkin sairauden. Taas kerran, tämä on uskomus joka ei pidä paikkaansa. Mikäli henkilöllä on tietty taipumus geeneissään johonkin sairauteen, se ei tarkoita että kyseinen sairaus aktivoituu 100% varmasti. Se mikä määrää, aktivoituvatko kyseiset geenit riippuu ympäristön vaikutuksesta, eli puhutaan epigeneettisestä vaikutuksesta. Siihen miten geenit toimivat vaikuttaa suuresti ympäristöstä tulevan rasitteiden määrä. Edellä lueteltu lista rasitteista on juuri näitä nykyihmiseen kohdistuvia stressejä jotka voivat aktivoida sairausgeenejä.

Mutta on vielä yksi asia mikä on vielä tehokkaampi sairauksien synnyttäjä kuin kaikki edellä mainitut tekijät yhteensä. Kutsutaan tätä tekijää nyt nimellä ”Rasite-X”.

Rasite-X

Jos henkilöllä ei ole Rasite-X:ää, hän kestää kaikki edellä mainitut rasitteet ja pysyy erittäin todennäköisesti terveenä. Jos henkilöllä on paljon Rasite-X:ää ja hän elää muuten erittäin terveellisesti, hän sairastuu todennäköisesti jossain vaiheessa johonkin sairauteen tai hänellä on paljon oireita mitkä tekevät elämästä vaikeaa.

Tästä tosiasiasta kertoo Youtube-videolla lääkäri nimeltä Lissa Rankin. Lissalla oli praktiikka alueella jossa oli alhainen elintaso. Tuolla alueella potilaiden elintavat olivat erittäin huonot: he polttivat, joivat alkoholia, eivät liikkuneet, eivätkä panostaneet muutenkaan terveyteensä. Kyseiset henkilöt eivät olleet kovin terveitä ja Lissa ei ollut tästä ollenkaan ihmeissään, hehän elivät siten että se ei tue terveyttä.

Lissa muutti myöhemmin praktiikkansa ns. hienostoalueelle missä oli korkea elintaso. Tuolla ihmiset olivat erittäin terveystietoisia, he söivät terveellisesti, liikkuivat ja panostivat terveyteensä todella paljon. Nämä ihmiset olivat paljon sairaampia kuin aikaisemmat alhaisen elintason alueella elävät!

Tämä ristiriita ihmetytti Lissaa todella paljon, koska kaikki mitä hänelle oli opetettu terveydestä ja sen ylläpidosta ei tuntunutkaan pätevän! Miten ihmeessä kaiken ”oikein” tekevät voivat olla niin sairaita? Tämän kysymyksen takia Lissa alkoi tutkia tarkemmin tätä ilmiötä ja vähitellen hän tajusi miten vahingollinen tekijä Rasite-X on, miten se voi ylikirjoittaa kaikki positiiviset elintavat. Mikäli Rasite-X hallitsee ihmisen elämää, mikään muu mitä hän tekee terveyden eteen ei toimi.

Rasite-X ei ole mikään uusi asia, mutta se on asia jota lääketiede ei ota vieläkään tosissaan, osittain siksi koska heillä ei ole keinoja sen vähentämiseen.

Osaatko arvata mikä tämä Rasite-X voisi olla?

Artikkelin seuraavassa osassa paljastetaan mikä tuo Rasite-X on ja miksi se on niin vahingollista terveydelle.

Suomen Energiahoitajat