Minun matkani energiahoitajaksi

Halu hoitamiseen syntyi jo lapsuudessa

Oisko se ollut varmaan vuosi 85, kun pieni hentoinen vaalea hiuksinen tyttö halusi auttaa kaikkia, jollain tapaa. Ihmisiä ja eläimiä. Muistan sen kesän kun lintu lensi päin ikkunaa ja putosi maahan, hengittäen raskaasti ja oli todella peloissaan. Laitoin isäni kanssa linnun irtokarkki laatikkoon, pehmustettuun tietenkin. Otin linnun käsieni väliin ja sanoin että hoidan linnun kuntoon. Isäni vastasi, että ei taida auttaa enään, että lintu on aika heikkona. 

En muista kuinka tuo kyseinen lintu avun itselleen sai, mutta sen muistan että ei hoitaminen yhteen lintuun jäänyt. Hoitoa sai kuulemani mukaan todella moni, niin ihminen kun eläin. Tuolloin siis olin jo matkalla energiahoidon ihmeelliseen maailmaan.

Omat ongelmat ajoivat etsimään vastauksia

Vuosia myöhemmin, aikuisiällä, sairastuin moneenkin eri vaivaan. Enoni kuolema nosti pintaan kehossa kaikkea mahdollista. Päällimmäisenä menettämisen ja kuoleman pelon. Odotin tuolloin kolmatta lastani.

Paniikkikohtaukset ja ahdistuneisuus tulivat kuvioihin. Tyttäreni syntymä kuitenkin sai minut taas voimaantumaan ja olin hyvävointinen. Jonkun aikaa meni hyvin, mutta aloin kuitenkin reagoida ulkopuolisiin asioihin vetäytymällä ja otin ns kaikesta itseeni. Oli hyvä syy olla omissa oloissa. Olin stressitilassa niin fyysisesti kun henkisesti.

Totaalinen stoppi tuli kun pitkäaikaiset ystävyys suhteet aiheuttivat mielipahaa ja fyysinen kehoni alkoi oireilla voimakkaasti. Nyt jälkikäteen tiedän että nämä kaikki ovat olleet minua opettamassa ja vahvistamisessa matkalleni. Tuolloin ravasin paljon lääkärissä, mutta mistään ei mitään löytynyt ja apuja ei oikein tullut. Kipuilua oli silti joka puolella kehoa ja mielikin oli maassa.

Energiahoidot tulevat tietoisuuteen

Sain tuttavalta vinkin energiahoidosta. Hän oli itse käynyt Helsingissä Petrin hoidossa ja suositteli hoitoa vahvasti. Hakeuduin tuolloin ensimmäistä kertaa energiahoitoon. Ajattelin ensin että, tuskin auttaa ja mitähän hoitoa tuo oikein on. Menin kuitenkin vaikka vahvasti skeptisesti ajattelinkin. Hoidon jälkeen olo oli yllätykseksi aivan erilainen kun mitä olin kuvitellut. Oli helpompi hengittää, olin läsnä ja tuntui että suuri kuorma harteilta olisi otettu pois. Ja tämä siis jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen.

Päätin että jatkan hoidoissa käymistä, koska huono oloni pikkuhiljaa palasi. Kävin hoidoissa 1-2 krt kk. Tajusin myös hoitojen myötä sen, että ei kuorma ja stressi ole päivässä hankittu, joten ei se myöskään sormia napsauttamalla häviä. Annoin kuitenkin keholleni ja mielelleni luvan prosessoida hoitoa omaan tahtiinsa.  Hoidoissa hoidettiin niin fyysisiä kuin henkisiä kipuiluja. Muun muassa lapsuuden aikainen koulukiusaamis tausta hoidettiin ja yksin jäämisen pelko. Mikä varmaan oli syy vetäytymiseen, ettei tuota tunnetta enään tarvitsi kokea. Ja myös paniikki, paniikki siitä että kukaan ei seiso vierelläni tai että kaikki katsoo minua kun menen jonnekin ja arvostelee kun olen erilaisempi kuin muut. Kaikki siis kuormaa lapsuuden aikaisista asioista, asioista jotka tuolloin aiheuttanut valtavaa stressiä ja kuormaa. Kuormaa mitä kantanut kokoajan mukana. Vaikka toki lapsuuteni on ollut ihana ja olen saanut aina rakkautta, läsnäoloa ja lämpöä vanhemmiltani, niin ne vahvimmat stressitilat kuitenkin juontivat juurensa lapsuuden traumoihin ja pelkoihin.

Koulukiusaaminen oli kuitenkin se, mikä oli eniten jäänyt kehon ja mielen muistiin.

Lopulta kuorma, niin lapsuusajan kun aikuisiän, oli jo niin iso, että fyysinen keho alkoi oireilla. Kun sain näihin asioihin helpotusta energiahoidoista päätin, että minäkin haluan auttaa ihmisiä päästämään irti vanhasta, siitä mikä ei enää palvele ja mitä ei tarvitse enää mukana kantaa. Muistot, hyvät muistot on ne mitkä pitää mukanaan aina, sydämessään, mutta jos mukana on negatiivisiä tai kuormittavia tuntemuksia, niin niitä me emme tarvitse. Ne opettaa, mutta niistä on hyvä päästää irti. 

Kouluttautuminen energiahoitajaksi alkaa

Aloin etsiä tietoa energiasta ja hoitamisesta. Löysin Suomen Energiahoitajien sivuston ja ajattelin että tuonne minä haluan hakea. Koulutus tuntui pitkältä ja ajattelin josko sen ekan osion kävisi niin hyvä olisi. Aloitin ensimmäisen kurssin, eli Fyysisen kehon hoidon kurssin. Se vei kyllä heti mukanaan. Kaikki oli kerrottu ja opettu niin selkeästi. Kävin kurssin läpi ja tiedon haluni kasvoi. Myös harjoittelu sai intoni vain nousemaan ja nousemaan. Sain neljännen lapseni juuri tuolloin ja hänelle diagnosoitiin hemiplegia. Jätin opiskelut ja ajattelin että katsotaan joskus myöhemmin. Kokoajan kuitenkin tein hoitoja itselle ja läheisille ja pidin oppia yllä.

Yhtenä iltana, en muista mitä netistä selailin, niin huomasin erään toisen naisen kirjoituksen, jossa hän kertoi tarinaa siitä kuinka oli käynyt Suomen Energiahoitajien koulutusta ja hän oli hoitanut poikaansa jolla oli todettu aivoissa kasvain. Hoitamalla poikaansa, kasvain oli pienentynyt ja heidän elämänsä muuttui hoitojen ansioista. Tajusin että myös minulla on mahdollisuus hoitaa perhettä ja itseäni, sekä muita apua tarvitsevia. Liityin koulutusen toiselle kurssi osioille, Energiakehon kurssille. Tein harjoitus hoitoja nyt jo kahdella tekniikalla. 

Into ja vauhti vaan kasvoi ja kasvoi. Liityin seuraavalle, Tunnekehon kurssille. Harjoitus hoidot myös näistä tein ja siinä vielä ajattelin että, se ois eka taso takana. Enempää en tarvitse oppeja. Mutta näin ei käynyt vaan nälkä kasvoi syödessä. Kävin vielä loput, jatkokurssi 1 ja 2. Ja vielä viimeisen eli Henkisen tason kurssin. Lopulta olin suorittanut kaikki 3 diplomia ja olin valmistunut koulutuksesta. Voi sitä onnen ja ilon määrää. 

Kiitollisuus uudesta elämästä ja kyvystä auttaa

En voisi olla kiitollisempi tästä matkasta Miian ja Petrin kanssa. He ovat vuosia hakeneet tietoa, kasvattaneet oppimaansa ja haluavat nyt jakaa sitä muille. He haluavat opettaa energiahoidon kaikille sitä haluaville. Minulla on ollut suuri kunnia saada opetella nämä asiat heidän kanssaan. Niin sydämmellisiä, lämpimiä ja ihania ihmisiä ja ennen kaikkea erittäin ammattitaitoisia ja osaavia opettajia. Heiltä sai apua aina kun joku asia mieltä painoi, oli se sitten opiskeluun tai omaan epävarmuuteen liittyvää. Ja olen saanut apua vielä koulutuksen päättymisen jälkeenkin. Koskaan ei koulutuksen aikana tullut tunnetta että olisi yksin. Aina sai tukea opettajilta ja kanssa oppijoilta. Tämä on ollut huikea matka ja se jatkuu ja jatkuu.

Tästä piti tulla minulle asia jolla hoidan perhettäni ja läheisiäni, heitä siis ennenkaikkea ja poikaani, joka jo hoidoista apua on saanut. Mutta tästä tuli myös minulle ammatti, työ jota rakastan ja jota olen jo lapsesta asti halunnut tehdä.

Halu auttaa johti uuteen ammattiin

Tällä hetkellä minulla on oma yritys, BMB natural healing. Teen hoitoja pääsääntöisesti Jämsänkoskella, mutta olen kulkenut myös muualla päin Suomea ihmisiä ja eläimiä hoitamassa. Eläimiä voi hoitaa samoja menetelmiä käyttäen. Tulokset ovat olleet huikeita. Minun omat asiakkaani kokevat hoitoni joita teen, erittäin rentouttavana, parantavana ja voimaannuttavana. Hoitajana olen heidän mielestään läsnäoleva, rakastava, huomioon ottava ja rauhoittava. Ihanaa palautetta olen saanut myös siitä, että hoito ei lopu hoitoaikaan, vaan haluan kuulla hoidettavista myös hoitojen jälkeen. 

Tämän myös minä olen saanut kokea Miian ja Petrin kanssa. Se tunne, että ei ole yksin on todella voimaannuttavaa. Petriltä ja Miialta saa aina ammattimaisia, selkeitä vastauksia kysymyksiin, joita minäkin olen jo varmaan usemman sataa kysynyt ja aina olen saanut heiltä tarvitsemani tuen matkan varrella. 

He ottavat jokaisen opiskelijan vastaan omana itsenään. Asiakkaille vastaan siis, oppini olen saanut mestareilta ❤️ 

Kiitos siis teille Miia ja Petri, että sain opetella teidän kanssanne Bodymind Energy Balancing method – energiahoito menetelmän. Iso ja lämmin suositus kaikille Suomen Energiahoitajien koulutuksesta.

Jonna Peltola, 42v viiden lapsen äiti Keski-suomesta, paljasjalkainen Jämsänkoskelainen.