Nimi: Tuomo Vehviläinen
Syntymäaika: 05.02.1978
Asuinpaikka: Joensuu
Ammatti: Hyvinvointialan yrittäjä (koulutettu hieroja, energiahoitaja)

Miten ja milloin löysit Suomen Energiahoitajat?
Ensikosketuksen sain keväällä 2013 Voi Pyhä Jyssäys messuilla, jossa Petri ja Miia olivat pitämässä luentoa energeettisestä jäsenkorjauksesta. Se vakuutti minut siinä määrin, että ilmoittauduin peruskurssille ja sen jälkeen onkin paljon hyviä asioita tapahtunut.

Oliko sinulla aiempaa kokemusta energiahoidoista?
Olin jo n. 10v aiemmin käynyt Reikin peruskurssin, muttei vielä silloin tuntunut olevan aika ryhtyä hoitamaan muita. Itseäni hoidin kuitenkin melko säännöllisesti ja aloin kokea lisääntyvää tarvetta muuttaa myös hoitotyötäni kokonaisvaltaisempaan suuntaan. Kun talvella 2012 kävin shamanistisen parantamisen peruskurssin tuntui, että voisin olla valmis myös muiden hoitamiseen. Lopullisesti sitten Suomen Energiahoitajien koulutuksissa saadut riittävän käytännölliset ja maanläheiset tekniikat rohkaisivat siirtämään oppimani myös hoitotyöhöni.

Mitä Suomen Energiahoitajien kursseja olet käynyt?
Olen käynyt kaikki tällä hetkellä tarjolla olevat kurssit, lisäksi muutamia kursseja olen jo kerrannutkin; koulutukset uudistuvat koko ajan, eikä vanhan kertaaminenkaan ole koskaan pahitteeksi.

Millä muulla tavoin olet osallistunut Suomen Energiahoitajien toimintaan?
Olen ollut aktiivisesti mukana harjoitushoito- ja ryhmähoitoilloissa. Voi Pyhä Jyssäys -messuilla olimme viime syksynä kolmen hoitajakollegan kanssa edustamassa Suomen Energiahoitajia. Näyttökokeiden valvojana olen myös toiminut ja tietysti todella ihanille kesäpäiville olen molemmilla kerroilla osallistunut.

Miten kuvailisit itseäsi hoitajana? Vahvuudet/kehitystarpeet?
Pyrin olemaan hoitajana rauhallinen ja kuunteleva, riittävän maanläheinen ja läsnäoleva. Koen, että vahvuutena minulla on myös monipuolisuus, kyky tulla toimeen erilaisten ihmisen kanssa ja hoitaa monenlaisia ongelmia. Olen myös vuosien aikana saanut jo hieman kokonaisvaltaisempaa ymmärrystä terveydellisiin ongelmiin, missä toki aina on myös kehitettävää. Ihminen on niin laaja ja moniulotteinen kokonaisuus, että syy-seuraus -suhteiden hahmotus on varsin haastavaa. Suurimmat kehitystarpeet ovat varmaankin yhä intuition, luovuuden ja herkkyyden puolella, vaikka tällä alueella olen toki mennyt paljonkin eteenpäin. Saatan yhä sortua toisinaan liialliseen kaavamaisuuteen ja järkeilyyn, jättää sisäiset viestini huomioimatta. On toisaalta erittäin motivoivaa tietää, että hoitajana ei tule koskaan valmiiksi.

Millaisia ihmisiä sinulla käy energiahoidossa/ millaisten ongelmien takia?
Selkeä enemmistö (ainakin 80%) energiahoitoon tulijoista on naisia ikähaitarilla n. 20-80v. Viime aikoina on aika paljon käynyt 20-30v nuoria lähinnä tunnepuolen ongelmien takia, keski-ikäisillä ja vanhemmilla myös fyysiset vaivat (esim. selkäkivut, olkapäävaivat, elimelliset ongelmat) korostuvat. Toki useimmat tarvitsevat melko kokonaisvaltaista hoitamista, jolloin Suomen Energiahoitajien BodyMind Energy Balancing Method on hyvä lähtökohta hoidon toteutukseen. Ilahduttavaa on, että myös muutamia miehiä on aivan oma-aloitteisesti hakeutunut jo hoitooni.

Mitä harrastuksia sinulla on/ kuinka huolehdit hyvinvoinnistasi?
Pyrin käymään päivittäin kävelyllä raittiissa ilmassa veden äärellä, talvisin myös hiihto kuuluu ohjelmaan. Lihaskuntoani ylläpidän ihan kotitreenillä. Teen myös rentoutus-/ stressinpoistoharjoituksia ja meditointiakin toisinaan. Hoidoissa pyrin myös käymään melko säännöllisesti. Musiikin kuuntelu on eräs tärkeimmistä hyvinvoinnin lähteistä ja aika paljon vuositasolla kuluu aikaa myös lukuharrastuksen parissa (mm. hyvinvointiin, psykologiaan, metafysiikkaan liittyvää). Sosiaaliset kontaktit samanhenkisten ihmisten kanssa ovat tietysti myös tärkeä voimavara omaan jaksamiseen, vaikka hoitotyöni takia välillä erakoitumisen tarve tuleekin :).

Mitä energiahoidot ovat sinulle antaneet?
Olen saanut energiahoitokurssien myötä niin tehokkaita työkaluja hoitotyöhöni, kuin myös oman hyvinvointini edistämiseen. Hoitoja olen myös itse saanut paljon ja terveenä olen kyllä pysynytkin sekä saanut omia menneisyyden aiheuttamia tunnekuormia purettua. Täytyy myöntää, että myös maailmankuvaani ja uskomusjärjestelmiäni olen hieman joutunut tarkastelemaan ja päivittämään; enää ei niin moni asia tunnu mahdottomalta saati ihmeelliseltä. Kaikista parasta on kuitenkin ollut kursseilla ja muissa yhteyksissä tapaamani upeat samanhenkiset ihmiset, jotka ovat kyllä lisänneet tuntuvasti luottamustani niin omaan arvooni kuin ihmisen perimmäiseen hyvyyteen.

Mitä tulevaisuuden tavoitteita/haaveita sinulla on hoitajana?
Toivon voivani edelleen kehittyä hoitajana ja olisi tosi hienoa, jos myös yhä useammat ihmiset löytäisivät energiahoitojen pariin hoitohuoneelleni. Tahdon omalta osaltani olla tuomassa kokonaisvaltaisempaa terveysnäkemystä ihmisten tietoisuuteen ja herättää heissä sitä kautta uusia oivalluksia niin itsensä kuin yleensäkin elämän suhteen. Toivon voivani olla auttamassa ihmisiä parempaan terveyteen, hyvinvointiin ja onnellisuuteen; ennen kaikkea löytämään itsestään sitä aitoa omaa sisintä olemustaan, joka minullekin on alkanut pikku hiljaa paljastua.

 

Suuri kiitos ja onnittelut Tuomolle!