Kuka olet?
Petri Filipczak, 43v, Asun Helsingissä tällä hetkellä.

Kuinka kauan olet tehnyt energiahoitoja ja miten kiinnostuit asiasta?
Törmäsin energiahoitoihin vuonna 2001 jolloin kävin ensimmäiset kurssini ja aloin tekemään hoitoja. Olin aluksi hyvin skeptinen koko touhua kohtaan. Olen aina ollut henkisesti suuntautunut, joten kaikki rajatiedon ilmiöt ovat aina kiinnostaneet minua ja tästä syystä pidin energiahoitamista periaatteessa mahdollisena. Olin kuitenkin hyvin skeptinen sen suhteen voisiko kuka tahansa oppia hoitamaan energialla viikonlopun mittaisella kurssilla.

Miten vakuutuit energiahoitojen toimivuudesta?
Tekemällä hoitoja ja näkemällä hoitotulokset. Olen aina ollut sitä mieltä että tieteellinen lähestymistapa on erittäin hyvä tapa saada selville onko jokin asia totta vai ei. Periaatteeni oli siis että testataan asia käytännössä hoitamalla oikeita ihmisiä, joilla on oikeita ongelmia. Joko hoidot toimivat tai sitten eivät, mutta se selviää kun laitetaan energiahoidot testiin. Jos en olisi hämmästynyt kerta toisensa jälkeen hoitojen tuloksista, olisin jättänyt tämän asian jälkeeni muutaman viikon kokeilun jälkeen. Mutta tässä olen edelleen 15 vuotta myöhemmin ja olen todella iloinen että löysin energiahoidot.

Mitkä ovat vakuuttavimmat hoitotulokset mihin olet törmännyt?
Alkuaikoina oikeastaan kaikki hämmästytti koska en uskonut hoitojen toimivan, samoin hämmästyivät hoidettavani kun hekään eivät uskoneet hoitoihin ja silti hoidot toimivat.  Tämä oli yksi tärkeitä asioita mitä opin alkuaikoina, että hoidot toimivat riippumatta uskoinko hoitojen toimivuuteen hoitajana tai uskoivatko hoidettavat. Tämä opetti minulle myös että hoidossa on jotain todellista mikä vaikuttaa eivätkä hoidot perustu pelkästään yhteensattumiin tai plaseboon kuten yleensä ajatellaan. Vaikuttavimpia hoitotuloksia olivat alkuaikoina skolioosin oikenemiset koska hoitotulos oli välitön sekä konkreettinen eikä hoitotulosta pystynyt selittämään millään muulla, kuin että hoidossa on jotakin todellista ja tehokasta vaikutusta.

Mitä olet mieltä energiahoitojen nykytilasta?
Energiahoidot kuten muutkin luontaishoidot ovat saaneet yhä enemmän jalansijaa ihmisten keskuudessa koska ihmisiä kiinnostaa yhä enemmän oma hyvinvointi. Myöskin olen havainnut yhä suuremman tyytymättämyyden virallisen puolen terveydenhuoltoon jossa aikaa annetaan hyvin vähän asiakkaalle ja apua ei aina löydy siltä puolelta. Energiahoidot ovat siis nykyään paremmin hyväksyttyjä kuin ennen, vaikka vieläkin on kyllä paljon parantamisen varaa siinä miten energiahoidoista kerrotaan mediassa. Väärää ja puutteellista tietoa on valitettavasti paljon liikkeellä.

Mitä energiahoidot ovat sinulle antaneet?
Apua omiin vaivoihin, paljon ihmetystä siitä mikä on mahdollista sekä paljon hyvää mieltä siitä, kun on nähnyt miten hoidot ovat auttaneet ihmisiä erilaisissa vaivoissa. On myös aina hienoa nähdä miten ihmiset kursseilla avautuvat ja monet tulevat ”lapsiksi jälleen” kun huomaavat että asia minkä luuli olevan satua, onkin täyttä totta. Tavallaan siinä aukeaa monelle täysin uusi ja ihmeellinen maailma ja se ihmetys on kiva nähdä ihmisten kasvoilla.

Mitä tulevaisuuden tavoitteita ja visioita sinulla on energiahoitoihin liittyen?
Se että energiahoidot tulevat yhä hyväksytymmiksi tavallisten ihmisten keskuudessa jopa siinä määrin että energiahoitoon meno olisi yhtä tavallista kuin hieronnassa käynti. Eli energiahoito nähtäisiin omaan hyvinvointiin panostamisenä ja terveyden ylläpitämisenä, eikä vain viimeisenä oljenkortena vasta sitten kun kaikki muu on kokeiltu.

Missä teet hoitoja ja mistä sinut löytää?
Teen hoitoja pääasiassa Helsingissä mutta myös jonkin verran Joensuussa. Helsingin toimipiste on kalasatamassa.
Minut tavoittaa emaililla: petri.filipczak@suomenenergiahoitajat.fi tai puhelimella: 040-8673766.
Hoitoihin voi varata aikoja myös nettiajanvarauksesta

Onko sinulla mitään ohjeita tai viisaita loppusanoja lukijoille?
Kuunnelkaa ensisijaisesti sydäntänne eikä pelkästään sitä järken ääntä kun elätte elämäänne niin tulette olemaan onnellisempia. Ja jos tuntuu että olette jostain syystä joutuneet kuoppaan mistä tuntuu että ei ole ulospääsyä, niin uskaltakaa pyytää apua. Meitä auttajia on olemassa juuri noita tilanteita varten.

Hyvää syksyn jatkoa kaikille!