Selkäkipu ja sen hoitaminen

Mitä on selkäkipu?

Selkäkipu on yleisin monista selkään liittyvistä oireista. Myös esimerkiksi lihasjumia ja tunnottomuutta voi esiintyä. Kipujen taustalla voi olla monia erilaisia syitä. Meidän mielestämme suurin osa selkäkivuista johtuu tukirangan virheasennoista, kuten lantion virheasennosta tai skolioosista. Myös kulumat ovat mielestämme seurausta virheasennoista, koska jos keho liikkuu nivelten ja nikamien ollessa vika-asennossa, niin tottakai siitä aiheutuu kulumaa ajan saatossa. Myös kulumat ja rappeumat voivat parantua.

Erilaisia syitä selkäkivulle:

 • Skolioosi
 • SI-nivelen dislokaatio
 • Erimittaiset jalat
 • Lantion ja lonkan virheasennot
 • Pään luiden virheasennot
 • Rasitusvammat
 • Urheiluvammat
 • Jäykät lihakset
 • Nilkan virheasento
 • Välilevyn pullistuma
 • Rappeuma

 

Selkäkivun hoito

Kipuilevasta henkilöstä etsitään ensin virheasennot mittaamalla silmämääräisesti käsiä apua käyttämällä. Tässä esimerkkinä muutama mittauskohta:

selkäkipu

Selkäkipu: lantion mittaaminen

 

Selkäkipu

Selkäkipu: erimittaiset jalat, ja niiden toteaminen mittaamalla

 

Ota yhteyttä

 

Yleensä kipujen poistumiseen riittää pelkkä virheasentojen oikaisu, jonka voi tehdä energiahoidolla tai manuaalisesti. Me emme yleensä käytä manuaalista hoitomuotoa sen vuoksi, että sillä voi vahingossa tai tietämättömyyttäänkin vahingoittaa hoidettavaa, ja se on myös huomattavasti työläämpää kuin energialla oikaiseminen. Jos henkilöllä on esimerkiksi paha osteoporoosi, ei tällaiselle henkilölle välttämättä tee hyvää voimakas paikkojen ”ruksauttelu” ja painaminen tai vääntäminen. Energialla hoidettaessa ihmiskeho hakee luonnollisen paikkansa itse, kun se saa siihen tarvittavan energian. Hoidossa annamme siis keholle niin sanotusti apuvirtaa, jotta se jaksaa oikaista itsensä, ja poistamme kehoon syntyneitä energeettisiä tukoksia, mitkä estävät energian luonnollisen virtaamisen.

Jos henkilöstä löydetyt virheasennot eivät tahdo oieta, tai korjaus ei pysy, vika on todennäköisesti tunnepuolella tai elintavoissa. Esimerkiksi stressi voi pitkään jatkuessaan aiheuttaa kipuja, ja huonolla tuolilla vuosikausia istuminen puolestaan voi omalta osaltaan aiheuttaa selkäkipuja. Liikuntakaan tuskin tekee pahaa laiskistuneille selkälihaksille. Meillä on myös tunnepuolen hoitoon tarkoitettuja metodeja, ja esimerkiksi masennus voi aiheuttaa lantion virheasentoja, joista taas tulee ajan kanssa selkäkipuja. Masennukseen taas voi vaikuttaa esimerkiksi pelot, surut, tai esimerkiksi jatkuva stressi.

Sillä ei ole merkitystä, kuinka kauan vaiva on ollut, tai miten vakava se on. Selkäkipu itsessään on ainoastaan oire, ja kun syy löydetään, koko vaiva voi poistua jopa hetkessä, eli vaikkapa minuuteissa.

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!