Ryhmäenergian parantava voima
Olet varmaankin seurannut viime aikana Vain Elämää –sarjaa. Olet varmasti huomioinut sen kuinka paljon hyvä ryhmähenki voi parhaimmillaan ruokkia ihmistä. Ryhmähengellä ja ryhmäenergialla on todella suuri voima joka saa aikaan jopa ihmeitä. Mieti itsellesi ympäristö, jossa voisit kehittyä henkisesti ja fyysisesti, jossa voisit olla vapautunut ja kertoa kaikki pahimmat pelkosi ja virheesi. Tämä ympäristö ruokkisi sinua niin henkisesti kuin fyysisestikin, jopa sairautesi alkaisivat paranemaan tässä ympäristössä. Tällaisesta ympäristöstä ovat päässeet nauttimaan Elastinen, Jenni Vartiainen, Samuli Edelmann, Paula Koivuniemi, Toni Wirtanen, Paula Vesala ja Vesa-Matti Loiri. Artistit kehittyivät valtavasti henkisellä osa-alueella ja Vesa-Matti Loirin fyysinen kuntoutuminen oli myös valtava kuvausten aikana.

Onko kaikilla mahdollisuus päästä nauttimaan tällaisesta ympäristöstä niin kotona, töissä kuin vapaa-aikanakin?

Oma ympäristöni
Olen päässyt kokemaan monenlaisia erilaisia ympäristöjä elämäni aikana. Työ-, koti ja vapaa-ajan ympäristöni tarjoilivat minulle ennen yleensä vain pahaa oloa, stressiä ja surua. Olen päässyt katsomaan sivusta, kun ihmiset huutavat toisilleen jatkuvasti, mollaavat toisiaan aika ajoin, savustaavat toisiaan pois työpaikoilta sekä juovat pahaan oloonsa joka ilta. Eli olen päässyt seuraamaan ihmisiä, jotka ovat kadottaneet itsensä sekä tunteensa.

Mitä luulet tämän aiheuttaneen minulle, onko tämä ollut parantavaa vai sairastuttavaa? Millaisessa ympäristössä sinä elät tai olet elänyt?

Unelmien ympäristö
Jos mietit ympäristön, jossa voisit olla aivan alaston, ilman pelkoja, ilman salaisuuksia, ympärillä olevat ihmiset tukisivat ja auttaisivat sinua. Ympäristö, jossa asiat menisivät niin kuin itsestään, ilman huutamisia, ilman jatkuvaa mollaamista. Ympäristö joka ruokkisi sinua ja ympärillä olevia niin henkisesti kuin fyysisestikkin.

Mitä luulisit tämän ympäristön saavan aikaan? Olisiko kotiolot paremmat, olisiko vapaa-ajalla mukavampaa, menisikö työpaikallasi vahvemmin?

Parantava tekijä
Jos ihmisessä on menneisyyden myttyjä eli traumoja, pelkoja ja salaisuuksia, miten luulet tämän vaikuttavan psyykkeeseen ja fyysiseen hyvinvointiin? Onko tällainen ihminen elämänsä kunnossa, loistaa auringon lailla ja on yhtä hymyä? Mitä ihmisen mielestäsi pitäisi tehdä, että hän voisi olla elämänsä kunnossa? Ajatteletko niin kuin minä, että tunnepuolen mytyistä olisi päästävä eroon jotta ihminen voisi saavuttaa tämän tilan? Onko tämä se salainen parantava tekijä, onko tämä energiahoitoa parhaimmillaan?

 

Kirjoittanut, Nino Tuovinen

 

 

artikkeli-kommentoi