Nimi: Hanna Pihko
Syntymäaika: 10.4.1978
Asuinpaikka: Helsinki
Ammatti: tanssija, käsikirjoittaja, energiahoitaja

Miten ja milloin löysit Suomen Energiahoitajat?

Keväällä 2013 etsin netistä tietoa mahdollisista energiahoitokursseista. Suomen Energiahoitajilla oli juuri kuukauden kuluttua alkamassa viikonloppukurssi, joten ilmoittauduin sille. Selasin aika paljon erilaisia nettisivuja, mutta Suomen Energiahoitajien sivut vakuuttivat ammattimaisuudellaan. Siellä ei ollut näkyvissä yhtään sateenkaarta tai vesiputousta!

Oliko sinulla aiempaa kokemusta energiahoidoista?

Olen koulutukseltani tanssija ja opiskeluaikana teimme paljon erilaisia kehotyöskentelyharjoituksia. Osa harjoituksista oli energiahoitoa, vaikka sitä ei erikseen nimetty. Koulun jälkeen jatkoimme tanssijaystävieni kanssa hoitojen tekemistä, mutta minua askarrutti hoidoissa tapahtuvat oudot ilmiöt ja tuntemukset. Halusin selvittää mistä on kyse ja niin päädyin ensimmäiselle energiahoitokurssilleni.


Mitä Suomen Energiahoitajien kursseja olet käynyt?

Olen kolmen vuoden aikana käynyt kaikki Suomen energiahoitajien kurssit.

Millä muulla tavoin olet osallistunut Suomen Energiahoitajien toimintaan?

Olen ollut messuilla tekemässä hoitoja ja osallistunut kesäpäiville Kolilla. Lisäksi seuraan keskusteluja Suomen Energiahoitajien fb-ryhmässä.


Miten kuvailisit itseäsi hoitajana? Vahvuudet/kehitystarpeet?

Olen hoitajana rauhallinen ja läsnäoleva. Tanssijana minulla on paljon kokemusta kehosta ja kosketuksesta. Teenkin hoitoja mielelläni aika fyysisesti, kosketuksen kautta. Koen hoitotapahtuman ainutkertaisena kohtaamisena. Haluaisin oppia hoitajana intuitiivisemmaksi ja rohkeammaksi.


Kuinka paljon teet energiahoitoja?

Olen tähän mennessä tehnyt hoitoja lähinnä tuttavapiirissä mutta nyt olen perustanut toiminimen ja aloittanut hoitojen tekemisen ammattimaisesti. Paikkana on Hyvinvointipiste Voidaanhyvin Helsingin Kalasatamassa.


Mitä harrastuksia sinulla on/ kuinka huolehdit hyvinvoinnistasi?

Liikun paljon luonnossa. Lisäksi tanssin, valokuvaan, laulan ja luen. Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen ei aina ole ihan itsestään selvää, mutta olen huomannut että se todellakin kannattaa. Hyvinvointi heijastuu aina myös lähipiiriin. Jos itse voin hyvin, myös ihmiset lähelläni voivat hyvin.


Mitä energiahoidot ovat sinulle antaneet?

Energiahoidot ovat avanneet minulle kokonaan uuden, kiehtovan maailman. Lisäksi olen kursseilla ja tapahtumissa tutustunut moniin ihaniin ihmisiin. Hoitojen tekeminen ja hoitojen vastaanottaminen ovat lisänneet merkittävästi omaa hyvinvointiani ja olen oppinut paljon niin itsestäni kuin muistakin.


Mitä tulevaisuuden tavoitteita/haaveita sinulla on hoitajana?

Tavoitteena on tehdä paljon hoitoja ja kehittyä kokemuksen kautta paremmaksi hoitajaksi. Haluaisin myös oppia luottamaan siihen, että asiat tapahtuva omalla painollaan. Ettei aina tarvitse yrittää niin kovasti. Rennosti vaan, kyllä elämä kantaa!

Mistä sinut tavoittaa?

Puhelimella: 050-5314717
Emaililla: hanna@voidaanhyvin.net
Nettiajanvarauksella: Nettiajanvaraukseen

 

Kiitokset Hannalle haastattelusta!